Verkami d’èxit per a l’ancià que dona classes gratuïtes d’escacs als infants

1 minut de lectura
Fa unes setmanes una piulada a twitter va popularitzar la tasca d’un home en un mercat de Santiago de Xile. Juan Hernández, el protagonista, apareixia en una imatge assegut en una taula amb un taulell d’escacs al davant i amb un text convidant a nens i nenes a endinsar-se en aquest esport.

La imatge va córrer com la pólvora i ràpidament va arribar a gent del món dels escacs. Un d’ells va ser Luis Fernández Siles, conegut com a Mestre Luisón, que és director d’equip a la pàgina web “chess.com” en la seva versió en espanyol. Luisón va quedar captivat per la força del personatge i va contactar amb ell per saber d’on sortia la iniciativa i poder difondre la seva història. En aquella conversa telefònica Luisón va detectar que l’ancià xilè no comptava amb el material necessari per a dur a terme la seva tasca social, educativa i esportiva, de manera que ha optat per tirar pel dret i portar el seu somni al micromecenatge.

Juan Hernández necessita un tauler d’escacs gegant per poder mostrar als seus alumnes les grans partides de la història amb els seus moviments més lúcids i transcendentals per a la història dels escacs. Per aquest motiu Luisón ha impulsat una campanya a Verkami per recollir fons i poder fer arribar per sorpresa el tauler d’escacs gegant a l’home que ha decidit impartir classes gratuïtes per fer arribar la tradició d’aquest esport als més petits.

Objectiu aconseguit en 4 dies

Amb només quatre dies la campanya a Verkami ha estat un èxit i l’objectiu de 1.000 euros ja s’ha superat gràcies a l’aportació de més de 40 mecenes. Una resposta enorme que de ben segur seguirà creixent en les properes 5 setmanes de recollida de fons a canvi de recompenses que depenen de publicacions, classes i ofertes que depenen directament de Luisón. L’objectiu un cop aconseguit el tauler és seguir ampliant la xifra de diners obtingut per poder incloure en l’enviament llibres d’escacs i taulers d’altres mides per tal que Juan Hernández disposi de les millors eines possibles per poder guiar els infants de Santiago de Xile en els seus primers passos en els escacs.

Si voleu participar en el verkami, ho podeu fer aquí.