El Club Escacs Paterna fitxa una campiona mundial

1 minut de lectura

Al País Valencià un club històric com el Club d’Escacs Paterna, fundat el 1959, s’ha proposat tenir autèntiques referències mundials a les seves files. Aquesta setmana ha anunciat el fitxatge de Mariya Muzichuk. La jugadora ucraïnesa té un palmarès envejable amb només 24 anys. De fet, després d’haver-se proclamat campiona del seu país i d’haver liderat les victòries nacionals a europeus i mundials, va saltar a la fama el 2015. Aquell any Muzichuk es va proclamar campiona del món. El títol, el més prestigiós, el va perdre el 2016, a Lviv, a casa seva, contra Hou Yifan, el jove prodigi xinès que ha dominat el taulell mundial des de 2010.

Mariya-Muzychuk
Muzichuk, el 2015, en una de les partides que va guanyar per proclamar-se campiona del món

Maria Muzichuk, doncs, és un fitxatge d’enorme rellevància. Una de les millors jugadores actuals que aterra a l’equip patrocinat pel Laboratori SyS. La gran mestra internacional debutarà ben aviat a la divisió d’honor valenciana. El dia que entrarà en acció, però, serà el proper 12 de febrer. Una jornada d’exhibició en què competirà amb els ulls tapats davant joves talents valencians.

El club valencià esdevé el gran favorit per dominar la temporada d’escacs al País Valencià. També, és clar, a l’estat espanyol. El Paterna compta ara amb tres grans mestres, tres mestres internacionals i tres mestres FIDE. Entre ells, quatre campions d’Espanya.

El menorquí que enamora

Mariya Muzichuk no serà l’única campiona mundial a les files del Paterna. El club compta, des de fa pocs mesos, amb un menorquí que s’ha guanyat a pols el títol oficiós de millor jugador masculí de casa nostra de tots els temps. És Paco Vallejo, pentacampió espanyol, que fa uns dies va debutar amb triomf a la divisió d’honor en el primer taulell del club.

paco-vakllejo

El Club Escacs Paterna s’ha proposat comptar amb els millors jugadors possibles per guanyar totes les competicions de clubs. Ara per ara, com a mínim, la feina de despatxos és impressionant. Veurem si el talent de Vallejo Muzichuk i companyia també brilla a les competicions.