En marxa la Cape Epic

1 minut de lectura

Durant tota aquesta setmana els aficionats a la BTT segueixen molt d’aprop una de les curses més prestigioses del món, que s’està disputant a Sudàfrica: la Cape Epic. Corredors professionals i amateurs d’arreu del món competeixen en una prova duríssima de 654km i 15.000 metres de desnivell acumulat repartits en quatre etapes a la regió de Western Cape, a la zona de Cape Town, la capital del país.

guanyadores etapa1

Aquest any la Cape Epic celebra la seva tretzena edició i acull corredors d’èlit d’arreu, sent la única cursa de BTT de vuit etapes que la UCI (Union Cycliste Internacionale) cataloga com a “hors catégorie”. La competició va iniciar-se el diumenge amb el pròleg (26km i 700m D+) i ahir dilluns es va disputar la primera etapa (108km, 2.300m D+) per la regió vinícola de Saronsberg. La pols, les altes temperatures i un terreny tècnic són sens dubte ingredients essencials per aquesta aventura que fa honor al seu nom.

En la primera etapa, Karl Platt i Urs Huber de l’equip “Team Bulls” es va imposar en categoria masculina mentre que la sudafricana Robyn de Groot i la sueca Jenne Stenerhag van guanyar en categoria femenina. La catalana Sandra Santanyes, campiona d’Espanya de XCM és provisionalment setena fent equip amb la txeca Janka Keseg.

182.20160314030728.img

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!