En marxa la Cape Epic

1 minut de lectura

Durant tota aquesta setmana els aficionats a la BTT segueixen molt d’aprop una de les curses més prestigioses del món, que s’està disputant a Sudàfrica: la Cape Epic. Corredors professionals i amateurs d’arreu del món competeixen en una prova duríssima de 654km i 15.000 metres de desnivell acumulat repartits en quatre etapes a la regió de Western Cape, a la zona de Cape Town, la capital del país.

guanyadores etapa1

Aquest any la Cape Epic celebra la seva tretzena edició i acull corredors d’èlit d’arreu, sent la única cursa de BTT de vuit etapes que la UCI (Union Cycliste Internacionale) cataloga com a “hors catégorie”. La competició va iniciar-se el diumenge amb el pròleg (26km i 700m D+) i ahir dilluns es va disputar la primera etapa (108km, 2.300m D+) per la regió vinícola de Saronsberg. La pols, les altes temperatures i un terreny tècnic són sens dubte ingredients essencials per aquesta aventura que fa honor al seu nom.

En la primera etapa, Karl Platt i Urs Huber de l’equip “Team Bulls” es va imposar en categoria masculina mentre que la sudafricana Robyn de Groot i la sueca Jenne Stenerhag van guanyar en categoria femenina. La catalana Sandra Santanyes, campiona d’Espanya de XCM és provisionalment setena fent equip amb la txeca Janka Keseg.

182.20160314030728.img