Prova d'artístic. Foto: Miguel López Mallach

Els World Roller Games ja són un record inesborrable

2 minuts de lectura
Diumenge van abaixar la persiana els World Roller Games 2019, probablement la cita esportiva més important que acull Catalunya aquest any. Han estat 11 dies d’una intensa activitat esportiva en què, una mica com passa al públic generalista o neòfit durant els Jocs Olímpics, hem descobert disciplines, especialistes, protagonistes, promeses i campiones que fa dues setmanes desconeixíem.

El World Roller Games han tornat a evidenciar que, quan es tracta d’apostar per grans esdeveniments, Barcelona és carta guanyadora i el català un públic agraït. Les 140.000 espectadores arrodoneixen una xifra que impacte i que permet assegurar que hi ha hagut coixí popular a la cueta tan tòpica com certa que resa allò que “Barcelona s’ha situat a l’epicentre mundial dels roller sports”.

Aquesta segona edició dels World Roller Games ha comptat amb la participació de 4.120 esportistes. En total, el número d’acreditats, entre participants i delegacions nacionals, ha estat de 8.979 persones A les 128 proves d’11 disciplines de roller sports que s’han disputat a 13 seus de Barcelona i quatre ciutats més han assistit 140.000 espectadors.

Quant a la repercussió mediàtica, 360 periodistes han cobert la competició per països de tot el món. La senyal de televisió ha estat produïda per l’equip tècnic de TV3 i la Xarxa, que han comptat amb un equip tècnic de 343 persones.

Els 750 voluntaris, 68 jutges, 291 membres de World Skate i 1.126 persones acreditades per part de l’organització local donen una idea de l’envergadura dels World Roller Games. Per traslladar totes aquestes persones, que han estat allotjades en 80 hotels, s’ha comptat amb 28 autobusos de mitjana cada dia i durant tot l’esdeveniment s’han realitzat 500 desplaçaments.

Prova d’artístic. Foto: Miguel López Mallach

 

Declaracions

Carmelo Paniagua, president del comitè organitzador assegura que “fem un balanç absolutament positiu d’aquests World Roller Games 2019. No és fàcil organitzar un esdeveniment com aquest, però la imatge que hem projectat serà molt difícil de superar en les pròximes edicions”. Per la seva banda responsable d’acció territorial de l’esport de la Generalitat apunta que “serà un dels esdeveniments que deixarà millor record. Cal destacar l’excel·lent tasca realitzada pels voluntaris, així com pels líders tècnics de cada disciplina. Gràcies als World Roller Games 2019, molta gent ha descobert nous esports i caldrà tenir-ho present de cara al futur”.

Ramon Basiana, president del comitè executiu destaca que “els 140.000 espectadors que han assistit a totes les disciplines estan per sobre dels 120.000 que teníem previstos” mentre que per la comissionada d’esports de l’Ajuntament de Barcelona Marta Carranza “hem aconseguit ser l’epicentre mundial de la roda petita. Barcelona i Catalunya han estat a l’alçada d’un esdeveniment d’aquestes magnituds. L’èxit ha estat possible gràcies a la participació ciutadana, l’expertesa organitzativa i l’experiència viscuda”.

 

Un moment de l’hoquei en línia. Foto: Miguel López Mallach