Els relleus, la gran novetat de la 6a edició dels Wind Games

1 minut de lectura
L’Empordà és l’escenari d’una competició internacional de referència des d’aquest dijous fins dissabte

El túnel de vent d’Empuriabrava va acollir el 2014 la primera edició dels Wind Games, uns “campionats mundials” de vol indoor que ràpidament s’han convertit en una de les cites més mediàtiques d’aquesta disciplina arreu del món. Del 31 de gener al 2 de febrer aquest esdeveniment torna a portar els millors especialistes a les instal·lacions catalanes en un torneig que presenta una gran novetat: la prova de relleus, una nova categoria que s’incorpora al programa cada cop més extens dels Wind Games. Quatre voladors formaran un equip en una prova de velocitat que promet ser frenètica.

L’organització ha donat a conèixer la proposta amb un vídeo espectacular:

https://vimeo.com/301801524

Les xifres demostren l’èxit i l’impacte dels Wind Games de Castelló d’Empúries. 200 esportistes i més de 80 equips estan inscrits, amb participants procedents dels cinc continents i amb una àmplia participació dels esportistes locals, especialment amb l’equip de Windoor, responsable de la prova i del túnel del vent d’Empuriabrava i que ha format diversos talents que ja s’han penjat medalles d’or aquí i en altres competicions internacionals en els darrers anys.

Diversitat de proves

En les diferents categories del torneig es valoren la velocitat, el vol més artístic o la realització del màxim número de moviments possibles en un temps reduït. Partint d’aquestes característiques les proves es divideixen entre les disciplines estàtiques (FS i VFS) i les disciplines dinàmiques, que inclouen el freestyle, les curses de velocitat i les proves mixtes que combinen la vessant artística amb la velocitat.

Què es pot arribar a fer en un túnel del vent? Meravelles com aquesta de Kyra Poh, de Singapur, campiona del freestyle de 2018:

 

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!