Autor: MotoGP Italia

Els Països Catalans tornen a colonitzar el Mundial de MotoGP

1 minut de lectura
Autor: Dave Wilson
// Una opinió de Jordi Feu // @jordifeu //

Malgrat que cap d’ells va aconseguir fer podi (cosa inaudita) en el primer gran premi de la temporada disputat a Qatar, els pilots dels Països Catalans són un any més un gran grup dins la graella de les tres categories del Mundial de Motociclisme. Els números són clars: 15 dels 22 pilots de l’Estat espanyol són de terres de parla catalana.

Fa uns anys era habitual trobar molts pilots de casa a les categories baixes i pocs a la de MotoGP. Doncs bé, això definitivament ha canviat i enguany tenim 7 pilots a Moto GP, 6 a Moto 2 i tan sols 2 a Moto3.

Tornaran a ser protagonistes a la categoria reina evidentment el campió de Cervera, Marc Márquez, i segurament també el mallorquí Jorge Lorenzo. Veurem què fa Dani Pedrosa, fora de competició fins que no solucioni el seu dolor al braç dret. Seguiran donant guerra els germans Espargaró, l’Àlex i el Pol, mentre que el pilot de Dosaigües, Héctor Barberà, intentarà millorar la mala temporada anterior, en la que va ocupar la 18a posició. La novetat és Maverick Viñales. El de Roses arriba a la màxima categoria dalt d’una Suzuki i amb tota l’ambició del món.

Un altre català defensarà el títol a Moto2. Tito Rabat no ho tindrà fàcil, però. Entre els seus competidors hi haurà el campió de l’any passat de Moto1, Àlex Márquez, i el tercer classificat, Àlex Rins. També l’illenc Lluís Salom voldrà aspirar a una plaça millor que la vuitena que va aconseguir el 2014. Mantenen la categoria els barcelonins Àxel Pons i Ricky Cardús, consolidats ja a Moto2 però, de moment, sense destacar.

Finalment, Moto3 comptarà només amb dos pilots de territoris de parla catalana. Un és l’empordanès Isaac Viñales, de qui s’espera que aquest any lluiti per les primeres posicions. L’altre és de La Pobla de Vallbona i es diu Jorge Navarro. Amb 19 anys afronta la primera temporada completa a la categoria i integrat a l’equip Estrella Galicia 0,0 opta a ser una de les sorpreses del campionat.