Els millors atletes del món, a Granollers i Barcelona

1 minut de lectura

En tan sols 8 dies Catalunya viurà dues de les mitges maratons més destacades de l’estat i tindrà el privilegi de comptar amb el plusmarquista mundial de marató, el campió mundial de marató i la plusmarquista mundial de mitja marató. Granollers i Barcelona seran les ciutats que veuran volar pels seus carrers a una bona representació de l’èlit mundial. I no sestaran sols, ja que els acompanyaran, tot i que a una considerables distància, milers d’enamorats del running.

El 7 de febrer es disputa la mitja Marató de Granollers, una de les clàssiques del calendari català i que enguany celebra el 30è aniversari. Més d’11.000 corredors gaudeixen any darrera any dels 21.0975 metres recorreguts entre les poblacions de Granollers i la Garriga en una de les proves més estimades pels corredors populars del país. Per tots ells serà un luxe creuar-se durant el recorregut amb un bon grapat de grans corredors, entre els quals hi destaca l’actual plusmarquista de marató, el kenià Dennis Kimetto (2 h2’57”, Berlín, 2014). Els seus principals rivals seran Titus Kipjumba, Matthew Kipkoech, Vicent Yator, Enmanuel Bor, Franklin Chepwony, Moses Kipkosge, però també plantaran cara els catalans Carles Castillejo, Mohamed Bembarka i Omar Oughzif. Pel que fa a les dones les principals favorites a la victòria seran Nancy Jepkosgei, Olha Kotovska, Monika Rausch, Hasna Bahom i Ouaffa Hannani.

Granollers passarà el relleu del gran focus atlètic a Barcelona, que el dia 14 de febrer acollirà una cursa encara amb més noms destacats. La corredora Florence Kiplagat tornarà per tercer any consecutiu a la capital catalana a intentar tornar a batre el rècord de la distància, després d’aconseguir-ho el 2014 i el 2015. La marca a superar enguany és la que va aconseguir a la passada edició:  1.05.12 .

Però a més de la plusmarquista mundial en la distància, la ciutat comptal també podrà veure l’actual campió mundial de marató, el corredor eritreu Ghirmay Ghebreslassie.

La mitja marató de Barcelona s’ha convertit en poc temps i després d’alguns canvis de recorregut en una de les mitges maratons més ràpides d’Europa. Ho saben els corredors d’èlit i també els corredors populars que ja arriben als 15.000. Per a molts d’ells aquesta serà un bon test per saber com estan les forces de cara a la gran cita de l’any, la Zurich Marató de Barcelona que es disputa el 13 de març. Que comenci la festa.