Els clàssics de l’esport nadalenc

2 minuts de lectura

Durant les festes nadalenques l’esport també baixa el ritme i són moltes menys les competicions que tenen lloc. Però sempre hi ha excepcions i els clàssics de l’esport nadalenc són realment entranyables. En repassem uns quants:

25 de desembre

Copa Nadal

Font: Club Natació Barcelona
Font: Club Natació Barcelona

 

Com s’ompliria la secció d’esports del Telenotícies el 25 de desembre sense la Copa Nadal? Cada any, les imatges dels nedadors a les fredes aigües del port de Barcelona ens recorden que és Nadal i que a l’escalfor de casa s’hi està molt bé. Organitzada des de 1907 pel Club Natació Barcelona, la Copa Nadal és una competició popular consistent en una travessa al llarg de 200 metres al Port Vell i és també una de les postals nadalenques de la ciutat.

26 de desembre

Boxing Day Test

Boxing Day Test (Flickr)

 

El Boxing Day Test no és cap partit de la Premier League anglesa de futbol. I és que la tradició de dur a terme competicions esportives està estesa a molts esports i a molts països anglosaxons. Concretament, el Boxing Day Test és un partit de criquet entre la selecció australiana i una selecció convidada que es comença a jugar cada 26 de desembre (els partits duren fins a cinc dies) al Melbourne Cricket Ground.

Regata Sidney-Hobart

Font: www.rolexsidneyhobart.com
Font: www.rolexsidneyhobart.com

A Austràlia el Boxing Day també serveix per donar el tret de sortida a la regata Sidney-Hobart, una de les competicions veleres més importants del món i que recorre les 630 milles (1.170 quilometres) que hi ha entre la ciutat australiana i la localitat de Hobart, situada a l’illa de Tasmània. Està considerada una de les regates més difícils i dures del món i habitualment els guanyadors solen invertir més de tres dies per arribar al destí.

King George VI Chase

Font: www.sportinglife.com
Font: www.sportinglife.com

Al Regne Unit el Boxing Day esportiu significa també celebrar la King George VI Chase, una de les curses de cavalls més prestigioses del país després de la Grand National i la Cheltenham Gold Cup. Té lloc cada any al Kempton Park Racecourse de Surrey. La cursa té un recorregut de gairebé 5.000 metres i porta el nom del rei Jordi VI, coronat el 1937, l’any de la primera edició.

 

31 de desembre

Cursa de Sant Silvestre

Font: www.absolutmadrid.com
Font: www.absolutmadrid.com

Cada 31 de desembre milers d’atletes populars corren la cursa de Sant Silvestre en les múltiples edicions que se’n fan arreu del món. Tradicionalment, la més prestigiosa a nivell internacional ha estat la que té lloc a la ciutat brasilera de Sao Paulo en un recorregut de 15 km i que es va fer per primer cop el 1925. En els últims anys li disputa el lideratge la San Silvestre Vallecana. La cursa madrilenya té una categoria popular en la que hi participen milers de corredors i una categoria ‘internacional’ limitada a atletes que acreditin una marca mínima.

 

1 de gener

Salts d’esquí a Garmisch-Partenkirchen

Font: www.bavaria.by
Font: www.bavaria.by

Com els valsos de Viena, la prova de salts d’esquí de Garmisch-Partenkirchen és una de les grans tradicions del primer dia de l’any. Se celebra cada 1 de gener al Große Olympiaschanze (Gran Trempolí Olímpic) d’aquesta població dels Alps bavaresos. La prova, que es porta a terme des de 1921, forma part del Torneig dels Quatre Trempolins juntament amb tres competicions més que es disputen per les mateixes dates a la localitat alemanya d’Oberstdorf i a les austríaques d’Innsbruck i Bischofshofen. Al mateix temps, les quatre proves són puntuables per la Copa del Món.