/

Els atletes d’avui són més ràpids, més forts i millors que abans?

1 minut de lectura

Si mirem una competició avui en dia ens adonarem que cada cop els resultats són més espectaculars. Per una banda els materials han millorat i fan més fàcil la feina de l’esportista, i per l’altra les tècniques d’entrenament sembla que cada cop estan més pensades per optimitzar el rendiment. Tot això, però, què té de cert?

Avui us compartim una xerrada dels TED Talks, una organització que fomenta xerrades sobre idees i innovació, de poc menys de 15 minuts on parlen de si els esportistes d’ara són o no diferents als d’abans. I us endureu una sorpresa. Sabíeu que cada cop busquem més els extrems? Que si trobes als Estats Units un home d’entre 20 i 40 anys que mesuri 2,13 metres hi ha un 17% de possibilitats que jugui la NBA? Això i molt més ens ho explica David Epstein, el ponent, que ensenya que molts factors estan en joc quan trenquem registres atlètics.

David Epstein és escriptor de ciència i col·laborador des de fa molt temps de la revista Sports Illustrated, ha ajudat a publicar històries sobre els esteroides al beisbol, sobre remeis fraudulents per a la salut, i les irregularitats del futbol americà universitari “amateur”. No us deixarà indiferents!