El sector esportiu sortirà al carrer per reivindicar-se com a servei essencial

2 minuts de lectura
L’esport català continua visibilitzant la seva oposició al tancament d’instal·lacions, entrenaments i competicions no professionals.

Passen els dies i les restriccions aprovades per intentar combatre l’expansió de la pandèmia es mantenen actives. Des del primer dia les principals entitats esportives de Catalunya han posat el crit al cel davant les mesures aprovades i atès que la situació no canvia han decidit optar per portar la protesta al carrer i demanar que l’esport sigui un servei essencial. D’aquesta manera el proper dimecres 11 de novembre la Plaça Sant Jaume de Barcelona s’omplirà amb 1.400 persones, el màxim d’aforament previst pels organitzadors per complir amb la normativa vigent arran de la Covid-19 en un espai com aquest.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, 70 federacions esportives catalanes, el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, el clúster Indescat, l’Associació Catalana de Gestors Esportius d’Instal·lacions Públiques de Catalunya (Gestiona), l’Esport Català Universitari, l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitness són els convocants d’una concentració que es durà a terme a la una del migdia amb l’objectiu de reivindicar el sector esportiu com a servei essencial i com a part de la solució per lluitar contra el coronavirus. La protesta s’anuncia la mateixa setmana que les entitats han presentat un recurs al TSJC per tal de revertir les restriccions i aconseguir mesures cautelars per reobrir instal·lacions i reprendre la pràctica esportiva.

La concentració aplegarà representants de totes les entitats i tothom que s’hi vulgui afegir fins a complir l’aforament esmentat. Durant l’acte es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, així com en la inclusió social. El sector esportiu explica que té un pes econòmic en el PIB català del 2,1% i que l’impacte de la pandèmia està sent demolidor, posant en perill d’extinció moltes entitats. A més asseguren que “l’esport a Catalunya és segur, ho demostren les baixes xifres de contagis (només el 0,28% a tot l’estat), i s’està privant a la població d’accedir a la salut, doncs l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19“.

Els convocants fan una crida als assistents a presentar-se a la concentració barcelonina amb material propi del seu esport, com ara pilotes, raquetes, sticks o ulleres de natació. i que imprimeixin a casa cartells amb missatge reivindicatius com “L’esport és segur”, “volem competir”, “els contagis no competeixen”, “la Covid no fa esport”, “l’esport no es toca” o “som servei essencial, que estan al seu abast en aquest enllaç.

La convocatòria dona continuïtat al clam per demanar que l’esport sigui considerat un servei essencial, amb un manifest en marxa que ja ha recollit més de 80.000 adhesions.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!