El programa INSERsport oferirà cursos a 280 joves de col·lectius vulnerables

2 minuts de lectura
Aquest dimecres al matí la UFEC ha acollit la presentació de la tercera edició del programa

Formació esportiva, inserció laboral, paritat i hàbits saludables. Esport, feina i tercer sector. Aquests són els eixos claus del programa INSERsport per a joves amb risc d’exclusió social que per tercer any consecutiu diverses federacions esportives catalanes impulsen amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de 280 joves amb risc d’exclusió social, pràcticament 200 més que els que van participar a la primera edició del projecte.

Fins a 14 federacions esportives i 45 entitats socials del tercer sector s’han implicat en la iniciativa que incorpora per primera vegada federacions com la de judo, d’activitats subaquàtiques, patinatge, hoquei, handbol o d’entitats excursionistes. Totes elles se sumen a aquelles que repetiran experiència (voleibol, bàsquet, futbol sala, futbol, beisbol, lluita, paralítics cerebrals i esgrima) en un projecte que per primera vegada mira més enllà de Barcelona ciutat i comptarà també amb la complicitat de Sabadell, Terrassa, Sant Adrià de Besòs i Premià de Dalt.

Fotografia de família de la presentació de la 3a edició d’INSERsport / UFEC

La Federació Catalana de Voleibol, per exemple, fa tres anys que hi participa: “Sempre intentem sumar-nos a aquest tipus d’iniciatives. Enguany, els oferim una formació que, a partir de la segona setmana, si saben redactar una acta, ja els permet treballar”, ha comentat Carlos Garcia, director de promoció i esdeveniments de l’entitat. En canvi, per a la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) serà la primera vegada. “Per nosaltres, és una oportunitat per fer a gran escala allò que ja veníem fent a escala local. Volíem apostar per formar, però sobretot, per facilitar l’accés al mercat laboral”, ha dit Israel López, director de l’Escola Catalana d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol. Les activitats subaquàtiques aporten “valors de superació pel contacte amb l’aigua, molts cops allunyat de la cultura de molts dels joves del projecte, i pel contacte amb la natura”, ha reblat Guillermo Álvarez, vicepresident de l’entitat.

En la presentació d’aquest dimecres diversos joves que han participat del projecte en els seus dos primers anys de vida han intervingut per posar en valor la formació rebuda a través del programa. És el cas d’Ann Denzel, que va aconseguir el certificat d’auxiliar de taula de bàsquet el 2018. Té 16 anys, és de Ciutat Vella i juga a bàsquet en un equip femení. “M’agrada molt l’esport. Faig bàsquet des de petita i gràcies a INSERsport potser podré arribar lluny en això”, ha explicat. També d’Annass Khalid, un jove d’origen marroquí de 20 anys que aquest any ha començat el curs d’arbitratge amb la Federació Catalana de Futbol Sala. “INSERsport et permet a més fer amics i passar una bona estona amb altres nois que comparteixen els teus interessos”, ha reblat.