Els esportistes kosovars podran lluir la seva bandera amb plena normalitat / NOC Kosovo

El govern espanyol fa marxa enrere davant la pressió del COI

1 minut de lectura
Dies després que el COI advertís severament el govern espanyol per la seva posició sobre Kosovo arriba un canvi de postura rotund

El Comitè Olímpic Internacional i el Comitè Olímpic Espanyol han emès un comunicat aquest dimecres a la tarda per anunciar la decisió presa pel govern espanyol sobre la participació dels esportistes kosovars a les competicions internacionals que se celebrin a l’estat espanyol. El govern de Pedro Sánchez fa un canvi radical de posicionament i anuncia que facilitarà a les delegacions esportives kosovars que competeixin a Espanya el visat que els pertoca i que les autoritzarà a utilitzar els seus propis símbols nacionals com l’himne o la bandera d’acord amb el protocol olímpic.

Els esportistes kosovars podran lluir la seva bandera amb plena normalitat / NOC Kosovo

D’aquesta manera, els atletes de Kosovo podran participar sota les mateixes condicions que tots els altres atletes dels 206 Comitès Olímpics Nacionals reconeguts pel COI. El govern espanyol ha comunicat la seva decisió per carta al president del COE, Alejandro Blanco, amb l’objectiu de tancar una polèmica que havia fet saltar totes les alarmes. El COI i el COE han aprofitat el canvi de rumb per subratllar el paper fonamental que juga l’esport i el Moviment Olímpic en la construcció d’una societat més inclusiva i més justa, en la qual el diàleg i el respecte són els pilars fonamentals i els principis fonamentals.

Una polèmica innecessària

En el campionat del món de Karate celebrat la setmana passada a Madrid els 13 esportistes kosovars presents a l’esdeveniment es van veure obligats a competir sota les sigles de la federació internacional de karate i sense poder onejar la bandera de Kosovo. El COI va reaccionar amb duresa instant les federacions internacionals de tots els esports a fer un boicot a Espanya fins que no resolgués la situació. L’amenaça ha fet efecte i en 48 hores el govern espanyol ha hagut de renunciar al seu posicionament oficial sobre Kosovo: seguirà sense reconèixer un estat que a partir d’avui ja reconeix com a comitè olímpic.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!