El Buhl Farm Golf Course, un camp de golf inèdit als EUA

Buhl Farm Golf Course
Autor: Àngel Gallardo
Publicat a La Fosbury #6

Quan sentim parlar de golf, a molts de nosaltres ens ve al cap la següent reflexió: “un esport elitista i burgès…”. Tot i l’important avenç que s’ha produït en els darrers anys amb l’objectiu de fer canviar aquest corrent d’opinió, el cert és que handicaps com la manca de camps públics –en aquest sentit, la crisi actual ha fet estralls- fa que moltes persones tinguin certes dificultats per accedir a la pràctica d’aquest esport.

Precisament, hi ha qui diu que el golf va començar a ser vist com un esport elitista arran de la proliferació de clubs privats, malgrat que a l’Escòcia del segle XV –data del seu origen-, la gran majoria de classes socials van rebre el golf amb els braços oberts, malgrat que progressivament va anar perdent adeptes entre els sectors més desfavorables de la societat.

No obstant això, les mesures per tal de transformar aquest seguit d’estereotips que des de fa segles ha tingut aquest esport no s’aturen.

golf (1)

Una filosofia innovadora als EE.UU

La darrera? El Buhl Farm Golf Course, l’únic camp de golf públic gratuït dels Estats Units. Situat a l’estat de Pennsylvania, aquest peculiar camp –creat a finals dels 90- compta amb 9 forats, tots ells de par 3 i 4 -el forat més llarg té 352 metres- i amb un recorregut total de 2.378 metres.

Tot i el cost zero del Buhl Farm Golf Course, els membres responsables del camp donen l’oportunitat als jugadors de realitzar una donació econòmica si ho consideren oportú, amb l’objectiu de mantenir viu un projecte que amb el decurs dels anys ha permès fer palès que el golf pot arribar a ser un esport a l’abast de tothom.

Un èxit sense aturador

La mitjana d’assistents a aquest camp de golf demostra que la passió pel golf és palpable, amb una xifra que se situa als voltants de les 30.000 persones anuals en els darrers dos anys.

Un dels grans èxits d’aquesta idea innovadora és el projecte ‘The first tee’, que permet als joves formar-se en programes educatius que promouen el desenvolupament de caràcters i valors mitjançant la pràctica del golf.

Entre els múltiples serveis que ofereix aquesta instal·lació, destaquen la possibilitat de jugar a tennis, fer natació o practicar fitness al gimnàs, entre d’altres.

En definitiva, un oasi enmig del desert que permetrà canviar o, si més no, crear dubtes en aquesta visió esbiaixada que molta gent té del golf, un esport que sense anar més lluny està situat entre els cinc primers pel que fa al nombre d’afiliats dins de l’estat.

golf2

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!