El basquet té música!

2 minuts de lectura

La música juga un paper molt important en el món de l’esport. Escalfaments, entrenaments, aquell recorregut fins al pavelló, a la pista, mentre et relaxes, tot té la seva banda sonora. I per altra banda els grups també veuen en les diferents modalitats una font d’inspiració i hi dediquen temes. A ídols, a equips. Avui us deixem una petita selecció centrada en el basquet, D’aquí, d’allà i de més enllà. I si teniu propostes, escriviu un comentari!

1- Ron Negrita Joventut Sònica / Lost fills

Comencem amb un tema proper, de Badalona, un homenatge al Joventut, a una generació amb Jofresa, Villacampa, que es va passejar per les pistes de l’estat espanyol i Europa demostrant que la pedrera badalonina era insuperable. Una obra del grup Lost fills!

2- Memoria de jóvenes airados / Loquillo

Loquillo, va jugar al Cotonificio a les ordres d’Aíto García Reneses. Amb aquesta cançó recorda el seu passat com a jugador de basquet amb Epi, Jiménez, Solozábal, Flores, Costa i Mendiburu amb els quals va compartir equip.

3- “Space Jam” / Quad City DJ’s

Si us agrada el basquet segur que vau quedar amb la boca oberta davant de la TV amb la pel·lícula Space Jam. I aquest tema us sonarà. No el podem deixar de banda.

4- Botines / Tote King

Si hi ha una peça que ens marca quan fem qualsevol esport estarem d’acord que són les bambes. Amb aquest tema Tote King fa un exhaustiu repàs a totes les sabates que han marcat l’esport. Mira el video, que si has jugat a basquet reconeixeràs alguns models!

5- I believe I can fly / R. Kelly

Tornem a Space Jam amb un tema que Michael Jordan va demanar expressament al seu creador. La revista musical Rolling Stone la va classificar com una de les 500 millors cançons de la història.

https://www.youtube.com/watch?v=GIQn8pab8Vc

6- Champions / Ron Artest

No sempre són grups els que dediquen cançons als equips Hi ha casos en que jugadors es llencen a crear. és el cas de Ron Artest, que després del títol dels Lakers de 2010 va fer el tema Champions. I no sona malament! “Stand up for the champs!”!

7- I Know I Got Skillz / Shaquille O’Neal

Si posàvem a Artest no podíem deixar de banda el gros, a Shaquille O’neal. Ell també va agafar el micro per tenir el seu propi tema amb una qualitat… diferent?. Jutgeu.

8- Está en tu cabeza / Mentón de Fogarty

Considerat l’himne del Bilbao Basket, aquest tema de Mentón de Fogarty va recorrent, amb una pilota de basquet, tota la ciutat de Bilbao.

9- That’s How I Beat Shaq / Aaron Carter

Amb un estil que recorda El príncep de Bel-Air, Aaron Carter explica com un dia va guanyar a Shaquille O’Neal. Voleu saber el truc? Escolteu la cançó!

10- 23 / Mike WiLL Made It – Feat. Miley Cyrus, Wiz Khalifa & Juicy J

Hi ha molts tributs a l’etern 23, Michael Jordan, però ens quedem amb aquest. Per què? Doncs perquè és un dels darrers i pel repartiment, completament estrany. Des de Miley Cyrus, Juicy J, Mike Will. Una barreja que no sabem si agrada a Jordan, però que no us deixarà indiferents.