Fenerbahçe i Galatasaray: El derbi turc passa a les pantalles de l’ordinador

1 minut de lectura

Turquia va veure ahir com dos dels seus màxims exponent del món de l’esport,  Fenerbahçe i Galatasaray, empataven a 1. I ho feien, per primera vegada, sense una pilota pel mig, al món digital, i més concretament a la Turkish Champions League del League of Legends.

El derbi va estar inicialment dominat en la primera partida per un Galatasaray que es va posar amb un 4-1  que semblava marcar tendència. A partir d’aquí, però, el Fenerbahçe va passar a fer un joc més agresiu que el va portar a posar-se per davant la marcador amb un 5-7 que va seguir a un 8-11. Quan semblava que no deixarien escapar la victòria el Galatasaray va tornar a apretar aconseguint posar-se pr davant amb un 16-15. Però va ser un miratge. El Fenerbahçe va fer un darrer esforç i la partida va acabar 16-20 i un punt pels groc i negres.

La segona partida, que ho decidia tot, va començar com la primera, amb igualtat però amb el Galatasaray sempre per davant. El punt d’inflexió va ser el 7-6. A partir d’aquest moment els lleons van passar a l’atac obrint un orat de 10 punts amb un  6-16 que el Fenerbahçe no va poder reduir. El resultat final de 10-23 va suposar l’1-1 amb el que va acabar el derbi.

L’empat no decideix res i la veritat és que cap dels dos equips no sembla que, de moment, es pugui endur el campionat. El Fenerbahçe ocupa la sisena posició amb una derrota i tres empats, mentre que el Galatasaray és setè amb dues victòries i dos empats.

Els eSports a Turquia

Malgrat tot, ni Fenerbahçe ni Galatasaray van ser el primer club de futbol de Turquia en entrar al món dels eSports. El Besiktas n’és l’autèntic pioner, no només del país otomà, sinó també del món, amb la seva secció creada el 20 de gener de 2015. Tot i haver recollit grans èxits els primers anys, després d’algunes fusions han perdut el seu nom original i ara es diuen SuperMassive.

L’equip del Galatasaray el formen els tucs Sergen Çelik “Broken Blade”, Arda Subaşı “KillerEs” i Egehan Özçelik “Madagger”, l’alemany Felix Braun “Abbedagge” i l’algerià Lamine-Lounis Khouani “kanani”, mentre que el del Fenerbahçe està compost pels turcs Berke Demir “Thaldrin”, Bertuğ Bayrak “j1mmy”, Bahadır Çolak “JAPONE” i İshak Yılmaz “un1tback” i els dos coreans Lee Joo-won “Reach” i Kim Tae-il “Frozen”.