Kilian Jornet durant la Pikes Peak Marathon 2019 | Philipp Reiter/Salomon

Doble excel·lent en curses de muntanya i hoquei herba

2 minuts de lectura
Tot i que l’agost ja s’esllangueix i, acadèmicament, s’associa el setembre a època de recuperacions d’assignatures pendents, les notes dels darrers dies tenen més aviat pinta de quadre d’honor. Quatre excel·lents aconseguits a quatre punts prou llunyans entre sí que, com en la resta d’avaluacions, ens agrada de repassar perquè “els pares”, l’afició, en tinguin l’oportuna constància.
Excel·lent: Kilian Jornet

Un habitual de les notes més altes, segurament el millor “estudiant” de l’esport català. Kilian Jornet és el nou líder de les Golden Trail Series després de guanyar la tercera cursa de muntanya d’aquesta temporada. El català havia anunciat un calendari competitiu reduït per aquest estiu però ha sabut mantenir la brillantor de sempre per aconseguir un triplet memorable en tres proves tan exigents com Zegama, Sierre-Zinal i la Pikes Peak Marathon. De totes tres, la cursa nord-americana és la que menys s’adapta a les condicions de Jornet però el català ha imprimit un fort ritme des del principi i ha corregut en solitari tota la cursa amb un domini enorme davant la resta de rivals. D’aquesta manera Kilian Jornet guanya per segona vegada (en dos participacions) la Pikes Peak Marathon després del primer èxit assolit el 2012.

Excel·lent: Anna Comet

Anna Comet ha celebrat que fa un any va donar a llum amb una actuació brillant a la Transrockies Run nord-americana, fa una setmana

Anna Comet, dominadora de la Transrockies Run 2019 | Transrockies Run

. La cursa per etapes estatunidenca ha sigut l’escenari de la nova exhibició de la corredora osonenca que ha aconseguit guanyar amb molta autoritat la prova femenina i ha estat capaç d’acabar al Top 5 de la general absoluta. Un èxit més en el palmarès d’una esportista que està immersa en el projecte “De l’embaràs a la Marathon des Sables” que més enllà d’incloure la participació a la duríssima cursa per etapes del desert també compta amb un documental sobre l’embaràs i la preparació que està fent per afrontar la cursa així com la publicació d’un llibre que la corredora i periodista ja està escrivint.

Excel·lent: Una plata d’ambició

Quan va començar l’Eurohockey de Bèlgica, la selecció espanyola masculina es marcava les semifinals d’objectiu. Per tant la nota la mereix sobretot per com va guanyar a la bicampiona Holanda en aquesta penúltima ronda, en un partit entonadíssim de tota la selecció que va acabar 3-4 tot i que a pocs minuts d’acabar anaven 0-4. Xavi Lleonart va tornar a demostrar que és un dels millors jugadors del continent i l’equip va tenir per premi una final on la selecció amfitriona els va passar per sobre 5-0. Tocarà anar al preolímpic. Però el conjunt surt reforçat. Pau Quemada, per cert, va ser el millor golejador del torneig.

Bon paper dels subcampions europeus. Foto: FEH

 

Excel·lent: Bronze per les ‘red sticks’

La selecció espanyola absoluta femenina d’hoquei herba, amb tres quartes parts de la plantilla de casa nostra, ha aconseguit aquest diumenge la medalla de bronze en el Campionat d’Europa d’ Anvers. Ho va assolir en derrotar en els shootouts a Anglaterra (1-1/3-2), en un partit pel tercer lloc del podi que finalitzava el seu temps reglamentari amb empat. La líder de les ‘red sticks’ va ser Georgina Oliva, que va ser nomenada millor jugadora del torneig.

Les ‘red sticks’, satisfetes amb el bronze. Foto: Eurohockey