Diverses entitats porten el tancament d’instal·lacions esportives als jutjats

2 minuts de lectura
Les mesures de prevenció per lluitar contra la propagació de la covid-19 no convencen a tothom.

Fa uns dies el PROCICAT va anunciar noves restriccions en alguns municipis de Catalunya que durant quinze dies deixen sense efecte la normativa vigent durant la fase de represa. Després d’un parell de dies d’incertesa, diumenge l’òrgan de la Conselleria d’Interior i de Salut del govern de la Generalitat de Catalunya va detallar les conseqüències efectives per al món de l’esport. Les podeu consultar aquí. Ràpidament algunes de les entitats més importants del món de l’esport van alçar la veu contra les mesures preses i ara han decidit fer un nou pas endavant en presentar una demanda de recurs contenció administratiu contra la resolució del Govern.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Natació (FCN), l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya (AECNC), l’ADECAF, l’INDESCAT i Gestiona qualifiquen com a “irresponsable” la decisió de tancar instal·lacions esportives i “aturar tota activitat”, i asseguren que s’han vist obligades amb responsabilitat “per denunciar una mesura que consideren arbitrària, desproporcionada i injusta cap a un sector que és salut” després de tres dies sense rebre “cap resposta clara del PROCICAT”. A més, consideren que la decisió obvia l’esforç que el sector ha fet de la mà de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per establir protocols de seguretat per garantir una pràctica segura, amb registres de participants, mesures d’higiene i assegurar la traçabilitat dels contactes.

Aquestes entitats han llançat un manifest contra la decisió del Govern que suma més de 8.000 adhesions i han presentat el recurs en una roda de premsa virtual. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha explicat que no hi ha casos reals que puguin sustentar el tancament: “Fer esport a les nostres instal·lacions és segur. No hi hagut cap brot en el nostre sector”. Enric Bertran, president de la FCN, alerta que “el model d’èxit de l’esport català està en greu perill i Eduard Escandell, president de l’AECNC, considera que “l’impacte del tancament durarà segur fins el 2022, amb uns 60 milions d’euros de pèrdua com a mínim”. August Tarragó, president d’ADECAF, indica que “el govern hauria de tenir més sensibilitat amb nosaltres. Hem d’aprendre junts a gestionar la pandèmia i la nostra activitat, que conviuran fins que no hi hagi vacuna”.

Les entitats esportives denuncien un greuge comparatiu respecte l’activitat d’altres sectors i alhora “es posen a disposició de les autoritats competents per trobar solucions adequades, amb la complicitat i la responsabilitat que el sector ha demostrat des del primer moment d’aquesta crisi”.

A banda de la represa de les activitats esportives de manera immediata, “s’han d’activar els ajuts específics, fins ara inexistents, per al teixit productiu esportiu, que a hores d’ara està tocat de mort” ha
finalitzat Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT. “El sector esportiu no som el problema, som part de la solució”, ha reblat.

Mobilització dels gimnasos

La roda de premsa d’aquest dimecres se suma a la mobilització d’aquest dimarts al centre de Barcelona per part de gimnasos i centres esportius de la capital catalana: