Del cel al mar de Catalunya

1 minut de lectura
Hi ha aventures i aventures. I la gent de l’esport, especialment la que no s’espanta davant les pendents o els llargs quilometratges tenen el els grans reptes la seva raó de ser. Aquesta és la història de 24 hores d’esport frenètic, d’anar del sostre de Catalunya a l’aigua de mar, de la Pica a Tarragona, del cel al mar.

Aquest passat cap de setmana l’igualadí Joan Baliu i el mataroní August Jutglar van realitzar el repte esportiu que feia mesos que tenien al cap i que ells mateixos van batejar amb el nom “Del cel al mar”. L’objectiu era coronar el cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats 3143m, i tot seguit baixar fins a la costa tarragonina en bicicleta de carretera per arribar a cota 0, és a dir a nivell del mar.

Jutglar i Baliu, ‘selfie’ a dalt de la Pica d’Estats

6 hores d’ascens

El repte es va iniciar a la mitja nit del divendres a dissabte, moment en què els esportistes es van posar rumb a la Pica d’Estats des del pàrquing del refugi de Vall Ferrera. Per realitzar l’ascens i el descens van tardar 6 hores i 20 minuts completant un recorregut de 20 km i 1600m de desnivell positiu de cursa a peu.

Desprès van baixar amb BTT els 10km de pista forestal que separen el refugi de la població d’Àreu. Allà van agafar la bicicleta de carretera i es van posar a pedalar durant prop de 13 hores.
La parella, arribada al mar

En plena onada de calor

Malgrat la forta l’onada de calor, amb trams a més a de 40oC, que va complicar l’esforç i va fer allargar els temps de descans, el Joan i l’August van arribar a la platja de Tarragona passades les 9 de la nit, recorrent una ruta amb bicicleta de 230 km i prop de 4500m de desnivell positiu. Després de 21 hores d’esport sense gaires interrupcions donaven el repte per finalitzat.

Aconseguit!

La força de voluntat i l’ajuda d’alguns companys que van fer de llebre els quilòmetres finals de bicicleta, va permetre que els joves realitzessin el repte amb èxit i puguin dir que han anat del punt més alt i al més baix de Catalunya en menys de 24 hores!

Foto amb l’equip de suport, llebres del darrer tram de bicicleta