Dejan Musli, vitamina manresana

1 minut de lectura

El Bàsquet Manresa, enguany ICL Manresa, ha començat una nova temporada a l’ACB després de salvar-se pels pèls la temporada passada (això sí, aquesta vegada a la pista i no als despatxos com anys anteriors). Un cop més l’objectiu serà aconseguir la salvació tot i tenir un pressupost, com sempre, limitadíssim.

Però només es porten quatre jornades de lliga i sembla que a Manresa ja han trobat l’heroi que ha de salvar l’equip del descens. Es tracta de Dejan Musli, un pívot serbi de 24 anys arribat aquest estiu al Nou Congost i que ja és el protagonista d’una samarreta promocional on hi posa “Dejan Musli, vitamina manresana”, jugant amb el seu cognom.

Dejan Musli

En quatre partits, Musli ja ha tingut temps de ser nomenat MVP de l’ACB del mes d’octubre. El serbi lidera a hores d’ara el rànquing de valoració de la lliga amb una mitjana de 25,3 punts. Alhora, és el tercer màxim anotador (17,3 punts) i el quart rebotejador de l’ACB (8 rebots). Unes estadístiques brutals que tot just han permès a l’ICL Manresa sumar dues victòries i dues derrotes en aquestes primeres quatre jornades.

Dejan Musli ha arribat al Bages procedent del Mega Leks de la lliga sèrbia i anteriorment havia estat dues temporades i mitja al Partizan de Belgrad. Però Musli ja coneixia l’ACB abans de fitxar pel Manresa. El 2010, amb només 19 anys, va signar un contracte de cinc anys pel Caja Laboral. Tot i així, a Vitoria el serbi no va aconseguir fer-s’hi un lloc i va encadenar cessions a diversos equips, entre ells el Fuenlabrada, abans de tornar definitivament a Sèrbia.

Més madur, Musli ha tornat a l’ACB amb l’objectiu de la majoria de jugadors que arriben als equips com l’ICL Manresa: fer un bon paper per aconseguir un contracte a un dels grans del bàsquet espanyol o europeu. De moment, però, és hora de viure el present i deixar que el públic manresà gaudeixi tant com pugui de la seva nova estrella i que l’aprofiti, com a mínim, per intentar no patir tant com la darrera temporada.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!