Els dards també eliminen les dones objecte

1 minut de lectura
L’any 1992 va néixer la Professional Darts Corporation (PDC), una organització britànica que ben aviat va créixer fins a convertir-se en l’alma mater dels grans esdeveniments de la temporada, inclòs el campionat del món (amb vencedor sorprenent aquest any).

Després de fer créixer les seves competicions a la Gran Bretanya i amb un nombre cada cop més gran de canals televisius arreu del món, ara la PDC ha decidit eliminar una de les apostes que va fer fa uns anys. La presència de dones que caminaven al costat dels jugadors en la seva presentació al pavelló (i especialment, davant les càmeres), que sovint es quedaven en un lloc visible durant la competició i que entregaven els premis finals ja és història. La PDC ha arribat a un acord amb els canals de TV que retransmeten les seves competicions i les dones objecte deixaran de tenir protagonisme també en els dards.

baixa (3)

Tot i que la decisió presa ha anat acompanyada de polèmica a la Gran Bretanya, amb recollida de signatures digitals per part d’aficionats contraris al canvi o aparicions de models als mitjans reivindicant el seu lloc de feina, el cert és que el pas endavant de la PDC permetrà deixar de llegir, cada any, notícies als mitjans esportius i generalistes sobre els cossos de les dones que no jugaven cap paper esportiu en la competició (“les acompanyants més calentes”, “coneix les sorprenents acompanyants d’aquest any” “les fotografies més sexis de les acompanyants”… i un llarg etcètera denigrant).

També posarà punt i final al tracte masclista d’alguns jugadors envers les acompanyants en plena competició i en horari de màxima audiència. A la premier league de 2011, l’estel·lar Phil Taylor (en vam publicar un perfil a La Fosbury) va pessigar el cul a una de les dones presents a l’escenari:

Altres disciplines, instades a moure’s

Diverses organitzacions feministes han celebrat el pas endavant de la PDC i han anat més enllà per demanar a altres disciplines esportives que també acabin amb les seves “walk-on-girls“. Una d’elles ha estat l’organització The Women’s Sport Trust: “aplaudim la decisió de la Professional Darts Corporation de deixar d’utilitzar dones acompanyants i moure’s amb el pas del temps. Curses del món del motor, boxa i ciclisme: és el vostre torn!“.

El passat mes de desembre, Ross Brawn, propietari de la Fórmula 1 va admetre que estaven valorant la continuïtat de les hostesses que acompanyen els pilots en la graella de sortida. En una enquesta de la BBC el 60% dels aficionats van defensar la seva presència a la competició. Queda molta feina per fer.