Els equips de cúrling de Puigcerdà brillen a casa

1 minut de lectura
La pista de gel del Club Poliesportiu Puigcerdà ha acollit aquest diumenge la 12a edició del Trofeu Internacional de Cúrling Vila de Puigcerdà. Any rere any aquesta competició esportiva es consolida com una dels grans cites del cúrling al sud d’Europa.

El Lully suís defensava el títol aconseguit el 2016 a la Cerdanya i ha sabut tornar a imposar la seva precisió per revalidar el triomf al torneig de Puigcerdà. Victòria per segon any consecutiu després d’aconseguir cinc triomfs i 10 punts en una competició que ha aplegat participants d’altres països europeus com França, Escòcia, Euskal Herria i Mònaco, així com jugadors procedents dels Estats Units. Els catalans, és clar, eren majoria, i els jugadors locals han volgut marcar territori amb una enorme actuació que els ha portat a ocupar els dos llocs restants del podi.

trofeu_vila_puigcerda17_6
Podi del 12è Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà / Fotografia: Cúrling Puigcerdà Panxing

Podis locals

El Puigcerdà Carlit s’ha endut la medalla de plata i el Puigcerdà Puigpedrós el bronze. Un enorme mèrit especialment en el cas dels darrers, ja que tal com expliquen els organitzadors són un conjunt format íntegrament per jugadors de categoria júnior i que prometen donar moltes alegries al cúrling de casa nostra en els propers anys. Ja fa anys que a la Cerdanya estan treballant el planter d’un esport per a tothom i que a La Fosbury hem qualificat en alguna ocasió com l’esport del futur.

Tres dies de competició amb l’organització del Cúrling Puigcerdà Panxing al darrere que han tornat a demostrar que la capital de la Cerdanya està preparada per acollir cites internacionals de bon nivell, lluny encara, això sí, de les passions que desferma a països com el Canadà, Suècia o Noruega.

El campionat d’Europa es disputarà el proper mes de novembre

El cúrling té una gran cita al vell continent entre el 17 i el 25 de novembre precisament a Suïssa, a St Gallen, localitat que acollirà una nova edició del campionat d’Europa. En aquesta cita Suècia (en categoria masculina) i Rússia (en categoria femenina) defensen els títols guanyats en els darrers dos anys.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!