/

Contra el Madrid, a l’últim segon “mola” més

1 minut de lectura

El Barça de bàsquet va guanyar ahir al Reial Madrid a domicili per segon cop en un mes i ho va fer de la manera més emocionant, amb un tir a l’últim segon de Justin Doellman. Aquest tipus de finals, amb tirs sobre la botzina que decideixen per KO el gran clàssic contra l’etern rival es recorden durant temps. Per això amb el regust dolç d’una victòria que no deixa de ser un partit més del Top-16 ens fixem en altres victòries de darrera hora dels blaugranes contra els blancs.1. Solozábal mata el Madrid

La generació barcelonista que es va enganxar a l’equip blaugrana als anys vuitanta recorda potser amb més estima la final de Copa a Valladolid del 1987 que altres títols de major importància. Eren temps d’especial animadversió i rivalitat entre els dos equips i el triple de Nacho Solozábal va comportar la victòria del Barça i el deliri de tota l’afició.

2. El miracle de Marcelinho

Segurament és el final més inversemblant de tots. A pocs segons del final del segon partit a Barcelona de la sèrie final el Madrid disposa de pilota per assegurar el triomf. Xavi Pascual ordena no fer falta i Sergi Llull es juga un triple que no entra. Marcelinho surt esperitat rebent la pilota i tira a la carrera, desestabilitzat i de més enllà dels vuit metres un triple que entra després de tocar el tauler.3. El triple de Lampe val una ACB

Després de tota una temporada més aviat discreta, Maciej Lampe va inscriure el seu nom a la història del Barça amb un triple lateral que va valdre la victòria en el Play-off final de la Lliga ACB. Quedaven 20 segons de partit però els blancs ja no podrien revertir la situació.

4. Navarro sempre és Navarro

No és al final de partit però sí de la primera meitat, en un d’aquells moments dits psicològics que Juan Carlos Navarro, en el clàssic nadalenc de fa menys d’un mes va posar la seva empremta al Palacio de los Deportes amb un triple d’aquells amb denominació d’origen.

5. Doellman, el partit perfecte

Últims segons del partit d’ahir i el Barça, després d’un partit boig, hi arriba amb possessió i un sol punt per sota al marcador. Després d’un 2 contra 1 la pilota queda alliberada per Justin Doellman que tirant de dos fa emmudir tota la capital espanyola i delirar l’afició catalana a casa seva. El tir decisiu arriba com a colofó d’un partit de llegenda, amb 6 de 6 en triples.