Com perdre un rècord del món perquè les bambes Nike són defectuoses

rtx1socj

Va passar el passat cap de setmana a la Marató de Berlín. El corredor kenyà Eliud Kipchoge es va quedar a només 63 segons de trencar el rècord del món de l’especialitat. Una llàstima atribuïble a molts factors però que Kipchoge va relacionar directament amb el seu calçat. Les bambes Nike que portava, diu, li van fallar quan menys ho havien de fer.

Segons expliquen els problemes van arribar passat el primer quilòmetre i mig quan les plantilles es van començar a desenganxar. La cosa no va fer més que empitjorar i als 15 quilòmetres ja estaven completament lliures i li molestaven al taló i als turmells, dificultant-li la marxa però no el fer-se amb el primer lloc amb un temps de 2:04:00.

eliud-kipchoge

L’arribada no va ser plàcida i al treure’s el calçat tenia els peus ensangonats i amb butllofes, talls i sang. Tot això, va dir a l’arribar, li havia impedit superar el rècord del món que havia establert l’any passat amb un 02:02:57 Dennis Kimetto.

Des de Nike han reconegut l’error però l’han atribuït al fet que Kipchoge utilitzava un prototip. En declaracions que recull el Wall Street Journal, el portaveu de Nike TJ Crawford va dir que “com ha fet en les curses anteriors, Eliud estava provant un prototip amb el que hem estat treballant durant diversos mesos”, per afegir que “com amb qualsevol prototip, les coses poden sortir malament. En aquesta ocasió, la plantilla no va funcionar. Com en tota innovació, aprendrem ràpidament dels errors”. Mentrestant Eliud Kipchoge va perdre l’oportunitat de fer-se amb un rècord del món.

Pels curiosos, us deixem un vídeo de la competició, perquè veieu que, en el fons i amb o sense plantilles defectuoses, el ritme del kenyà és absolutament espectacular.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!