CN Banyoles: l’esport de l’estany

1 minut de lectura

CN Banyoles. 24 hores Rem

L’estany de Banyoles, el llac natural més gran de Catalunya, és una peça clau en la identitat del poble i de la comarca. Si parlem d’esport i del Club Natació Banyoles, la relació és indestriable. Des de 1925 el club banyolí ha crescut dins i fora de l’estany fins a convertir-se en una referència de les comarques gironines: més de 10.000 associats i 8 disciplines esportives de competició ho avalen.

La natació i el waterpolo són els pilars fonamentals del Club Natació Banyoles, les dues seccions esportives que van néixer paralel·lament a la fundació del club, ara fa 89 anys. Però haurien de passar pràcticament 20 anys, fins el 1944, per girar la vista a l’estany i començar a entendre’l com a un espai immillorable per a la pràctica esportiva. Naixia d’aquesta manera la Travessia Estany de Banyoles, que ja ha arribat a les 70 edicions.

L’atracció cap a l’estany ha estat des de llavors inevitable i ha permès la creació de seccions impensables en la majoria de poblacions catalanes, com la de rem o la de piragüisme, que s’han anat envoltant d’altres disciplines clàssiques (atletisme), de llarga trajectòria (socorrisme i salvament) o de creació força recent (triatló, caiac polo).

Coneix el CN Banyoles clicant aquí!