Clara Basiana i Paula Klamburg pengen el banyador

2 minuts de lectura

La setmana passada, Clara Basiana i Paula Klamburg van fer pública la seva retirada de la natació sincronitzada. Després de tota una vida dedicada a l’esport, tenien clar que els Jocs Olímpics de Río serien la seva última competició, però en no aconseguir el bitllet han anticipat la decisió. Juntes han guanyat més de cent medalles, entre mundials, europeus, JJOO, copes Comen, World Trophy…

Van decidir marxar celebrant una gran festa de comiat a la Nau Bostik, un espai cultural de Barcelona. Les van acompanyar les ex-companyes d’equip, nedadores ja retirades com Marga Crespí, Andrea Fuentes i Thaïs Henríquez, membres del Kallípolis i el Sabadell… A  més, també hi va anar Esther Jaumà i la resta de l’equip tècnic, les ex-entrenadores Anna Tarrés i Bet Fernández, que actualment col·laboren amb Ucraïna, família i amics.

basiana-klanburg-1461100193711
Una vida dedicada a l’esport

La Clara ha passat 8 dels seus 25 anys a la selecció espanyola, des del seu debut l’any 2009 fins ara, on ha tingut un paper molt important que ha adquirit amb el temps. Sempre ha competit en les proves d’equip i combo, de 8 i 10 nedadores, respectivament.

La Paula també ha viscut força anys a la selecció, 10 dels seus 26. Va arribar el 2008, tot i que va competir per primera vegada el 2009. Fins al 2013 va participar en les mateixes proves que la seva companya, i els dos anys posteriors, a més, va ser la parella d’Ona Carbonell al duet, després de la retirada d’Andrea Fuentes i la lesió de Marga Crespí.

Una de les cites més importants a les quals han acudit ambdues nedadores són els Jocs Olimpics de Londres 2012, on van guanyar el bronze en la prova d’equips. A més, el 2009 es van proclamar campiones del món a Roma, entre d’altres èxits destacats.

1457278230046

Nova etapa per a la sincronitzada

Entre el 22 i el 26 d’abril, la selecció espanyola realitza una concentració a Alexandropolis, Grècia. El i les convocades han estat: Alba Cabello, Clara Camacho, Ona Carbonell, Berta Ferreras, Helena Jaumà, Cecilia Jiménez, Sara Levy, Txell Mas, Gemma Mengual, Paula Ramírez, Pau Ribes i Cristina Salvador.

La seva competició més important de la temporada serà el Campionat d’Europa, que se celebrarà a Londres del 9 al 13 de maig, on hi aniran amb un equip diferent. El duet, format per Ona Carbonell i Gemma Mengual, no hi participarà per centrar-se en els Jocs Olímpics. El solo el realitzarà Cristina Salvador, una altra veterana de l’equip. El duet mixte el formarà Pau Ribes i Berta Ferreras. Degut a la retirada de Klamburg i Basiana, a l’equip i el combo hi haurà noves cares. Per últim, després d’aquesta competició hi haurà canvis en l’equip tècnic.

Podeu llegir la carta de comiat de la Paula i la Clara en aquest enllaç: http://entremilburbujas.blogspot.com.es/2016/04/colgamos-el-banador.html