Cinc esports nous a Tòquio 2020?

tokio-2020-radio-anime.net

Els Jocs Olímpics estan formats per una sèrie d’esports que cada quatre anys formen part del programa oficial: atletisme, natació, handbol, judo, etc. A part d’això, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ofereix al comitè organitzador d’uns JJOO la possibilitat de proposar l’entrada d’”un o més” nous esports per a la seva cita.

Sembla que els organitzadors de Tòquio 2020 s’han pres amb entusiasme la idea i han proposat al COI la inclusió de cinc nous esports pels jocs que tindran lloc al Japó d’aquí a cinc anys. Els organitzadors dels jocs de la capital japonesa han fet aquesta selecció després d’analitzar les peticions que els hi han arribat d’un total de 26 federacions esportives que volien entrar al programa olímpic. Entre els esports descartats n’hi ha de tant diferents com el futbol americà, els escacs, les bitlles o el bridge.

Les possibles novetats

Els cinc esports finalment seleccionats i proposats al COI són el beisbol/softbol, l’escalada, el karate, el surf i l’skate. De tots ells, només el beisbol/softbol ha estat olímpic anteriorment (fins a Beijing 2008). Els altres segurament criden més l’atenció però tampoc ens podem estranyar, per exemple, que al Japó vulguin incloure el karate dins el programa olímpic. També el surf és un esport molt popular al país nipó.

Ara falta per veure què decidirà el COI, que ha de ratificar la proposta de Tòquio 2020 l’any vinent durant la celebració de la seva 129a Sessió. A priori sembla difícil que s’acceptin fins a cinc nou esports. Cal recordar que a Rio 2016 els nous esports inclosos tan sols són dos: el rugbi i el golf. En qualsevol cas, sembla ser que la família olímpica rebrà algun o altre nou convidat.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!