Vols ‘viatjar’ amb els catalans del Mundial de Trial?

1 minut de lectura

Fa pocs mesos ja parlàvem a la Fosbury de l’inici de la copa del món de bicitrial i ara tenim l’oportunitat de viatjar amb els catalans que van participar a la prova disputada recentment a Àustria.

Bé, malauradament no podem sortejar un bitllet per viatjar per Europa amb els nostres millors especialistes, però sí que podem fer-ho de manera virtual gràcies als vídeos penjats al seu canal de youtube per Pol Tarrés. També hi veurem en primer pla a Sergi Llongueras (que com Tarrés participa a la categoria Elite-26”)  i Eloi Palau que competeix a la categoria Elite-20”, i que van viatjar junts en aquesta important cita.

viatge_trial
Pol Tarrés, artífex d’aquests vídeos

Serà una cosa puntual o us heu plantejat seguir fent aquests vídeos?

Pol Tarrés: En principi ho faré a tots els viatges de les competicions internacionals. Ens encanta el trial i no només per les bicis i les zones, sinó per tot el que comporta. El que vull fer veure amb aquests vídeos és que per nosaltres, comporta molt més que anar a entrenar o anar a competir. A part, els vídeos són un punt de vista diferent del que sempre hem vist, que son vídeos de zones, en aquest vídeos mostrem què hi ha darrere.

Sempre viatgeu junts els catalans del Mundial?

PT: No, en aquest cas vàrem anar-hi junts l’Eloi, en Sergi i jo, però hi havia tres catalans més, i altres que no van venir en aquesta prova.

Com valoreu la salut del trial català i l’evolució del trial euoropeu?

PT: Crec que hi ha una molt bona i molt grossa cantera aquí a Catalunya concretament, i poc a poc anem creixent com a esport, cosa que és bo per tothom, tant per  les marques, com pels pilots. A nivell europeu crec que passa el mateix, a més des de la UCI (Unió Ciclista Internacional) s’està volent donar més ressò al trial en bicicleta, situant els grans esdeveniments en punts on estigui exposat a la màxima gent possible, com les copes del món o com el mundial a Xina. Crec que el que falta és una bona plataforma per fer arribar el trial a tothom, ja que és un esport que agrada molt a l’espectador, falta la plataforma correcte per catapultar-lo mediàticament.

Doncs aquí teniu els vídeos del viatge a la prova de Vocklabruck (Àustria):