El tàndem de Neus Benítez contra l’esclerosi múltiple travessa el Camí de Sant Jaume

2 minuts de lectura
Més de 500 quilòmetres entre Burgos i Santiago de Compostel·la en vuit dies. Un repte dalt d’un tàndem amb una protagonista molt especial.

Neus Benítez és una jove barcelonina de 24 anys que aquesta setmana s’ha endut el premi a l’esforç i la superació al triatló de Sant Vicenç de Castellet. L’èxit de la catalana té un doble mèrit afegit: l’esclerosi múltiple que pateix l’ha deixat sense visió i tot just acabava de tornar de fer el Camí de Sant Jaume, un viatge esportiu potentíssim al costat del seu guia Xavi Maltas.

Neus Benítez, amb el premi del triatló disputat aquest dimarts
Neus Benítez, amb el premi del triatló disputat aquest dimarts

L’any 2010 Benítez va patir una inflamació del nervi òptic que la va deixar sense visió a l’ull dret. Afectada per una esclerosi múltiple remitent recurrent, va adaptar-se a fer vida normal amb la visió d’un sol ull fins que va començar a perdre visió també a l’ull esquerre. Va ser llavors, fa un parell d’anys, quan va decidir començar a fer esport malgrat la pèrdua de visió. Al costat de l’equip d’iTriatletes Solidaris, va començar a practicar una disciplina amb un munt de proves populars al nostre país seguint l’estela de Maltas, que des d’aquell moment l’ha acompanyat en tots els reptes esportius que ha tirat endavant exercint de guia i complementant-se perfectament amb la barcelonina.

“Des de el primer dia, en Xavi Maltas em va fer de guia en tots els meus esdeveniments i les meves bogeries. I ara ja no és tan sols un company d’equip i gran amic, s’ha convertit en els meus ulls. A ell li confio tot a cada quilòmetre que faig, ja sigui corrent, nedant o pedalant”

En plena forma i amb ganes de transcendir les habituals competicions de triatlons, aquest estiu Neus Benítez s’ha plantejat un repte tan complicat com engrescador: fer el Camino de Santiago amb bicicleta. Un recorregut de més de 500 quilòmetres entre Burgos i Santiago de Compostel·la que ha dut a terme els primers dies de setembre i que ha aconseguit completar amb èxit en vuit etapes que ha anat explicant detalladament a través de les xarxes socials.

 

DmGvLIVX0AAcIR5
Xavi Maltas i Neus Benítez a l’inici de la seva aventura esportiva al Camí de Sant Jaume

El repte anava acompanyat d’una vessant solidària que continuarà en marxa fins a finals de novembre a través de la plataforma de micromecenatge mi grano de arena. Allà Neus Benítez ja ha recapatat més de 2.000 euros de donacions solidàries d’altres persones que aniran a parar a la lluita contra l’esclerosi múltiple infantil que duu a terme la Fundació Esclerosi Múltiple. Aquesta és la malaltia que li ha canviat la vida però que no ha aconseguit aturar la seva ferma voluntat de viure plenament amb reptes tan impressionants com el que ha completat aquest mes de setembre.

Voleu fer la vostra aportació solidària? Podeu fer-ho en aquest enllaç
El duo, triomfal, a Santiago de Compostel·la
El duo, triomfal, a Santiago de Compostel·la

 

 

Voleu saber com va preparar el repte Neus Benítez?