La Setmana Ciclista Valenciana obre les portes al millor ciclisme femení

1 minut de lectura

Aquesta setmana els aficionats al ciclisme estan d’enhorabona. Neix la Setmana Ciclista Valenciana, la primera prova femenina de casa nostra que comptarà amb participació d’algunes figures mundials. La cursa comptarà amb quatre etapes amb punt d’inici i final a Vila-real, Gandia, Alacant i València i es disputarà de dimecres a dissabte. Organitzada pel Club Ciclista Escapada, la cita atraurà algunes de les millors corredores d’aquest 2017 i obrirà les portes a diversos combinats nacionals que han fet una selecció específica per viatjar al País Valencià.

La primera etapa serà una contrarellotge per equips de 6,6 quilòmetres plans a Vila-real. La segona, l’etapa reina, es disputarà a Gandia i comptarà amb 110 quilòmetres i dos ports de muntanya (un de tercera i un de segona).

Captura-de-pantalla-2017-02-07-10_30_05

La tercera jornada, a Alacant, també comptarà amb dues ascensions al mateix port (Bussot) abans d’afrontar el tram final dels 87 quilòmetres de recorregut. Dissabte, València tancarà la prova amb una etapa de 96 quilòmetres absolutament plans que farà les delícies de les velocistes.

Elisa Longo Borghini, l’estrella

Elisa-Longo-Borghini-Strade-Bianche-salute-2017-Wiggle-High5-pic-RCS-Sport

Tot i que la Setmana neix com una prova secundària del calendari internacional, la llista d’inscrites és realment potent. Entre els 27 equips participants (162 corredores) n’hi ha uns quants que disputen les millors proves de la temporada. És el cas del Wiggle Highs que encapçala Elisa Longo Borghini. L’italiana acaba de guanyar l’Strade Bianche i és una de les millors ciclistes del món a les clàssiques (també ha guanyat el Tour de Flandes, el Giro d’Emilia o l’Alfredo Binda).

Longo Borghini, medallista olímpica a Rio 2016, comptarà amb un equip molt complet amb Claudia Lichtenberg (Campiona del Giro i el Tour), Giorgia Bronzini (bicampiona del món i 45 victòries com a professional) o Audrey Cordon Ragot (campionat del Tour de la Bretanya). Entre els equips rivals destaca el Cervelo de Lotta Lepisto, l’Ale Cipollini de l’ex campiona del món Marta Bastianelli o el Lares Waowdeals de l’ex campiona del món de ciclocròs Thalita de Jong.