Mavi Garcia acaba el Giro d’Itàlia al top 5

1 minut de lectura
El Giro d’Itàlia ha conclòs aquest cap de setmana amb victòria d’Anna van der Breggen.

La prova per etapes més important del ciclisme femení ha tornat a oferir un gran espectacle sobre la bicicleta per part de les millors especialistes del món, a excepció d’Annemiek van Vleuten, que ha preferit reservar forces de cara als Jocs de Tòquio. Una altra ciclista que serà protagonista de la cita olímpica és Mavi Garcia, que ha completat una gran cursa i ha acabat la general en cinquena posició.

El Giro ha comptat amb un clar domini de les ciclistes del SD Worx, que han ocupat les places de podi recordant els millors temps del Boels Dolmans. Anna van der Breggen, que està disputant la seva darrera temporada com a professional, ha guanyat el Giro per quarta vegada en els darrers set anys. Ho ha fet amb molta autoritat, amb més de sis minuts i marge sobre la primera rival que no formava part del seu equip. Ashleigh Moolman, la sud-africana que corre per Banyoles, ha sigut segona i Demi Vollering, en la temporada de la seva eclosió definitiva, ha acabat tercera. El top 5 l’han completat Lizzie Deignan i Mavi Garcia.

Mavi Garcia, en acció al Giro d’Itàlia

La ciclista de Marratxí ha aconseguit el seu millor resultat a la cursa italiana després de ser novena el 2020 i onzena fa tres anys. Malgrat tenir ja 37 anys, cal recordar que Garcia no es va convertir en ciclista professional fins fa pocs anys i que continua en clara progressió en aquesta disciplina després d’haver sigut una de les millors del món en altres modalitats com el duatló. Aquesta temporada, més enllà de revalidar els títols de campiona d’Espanya de contrarellotge i en ruta, la mallorquina ha sigut cinquena a la Fletxa Valona i sisena a l’Amstel Gold Race o al Trofeu Alfredo Binda, demostrant també un gran nivell a les clàssiques més exigents.

Camí de Tòquio

Després de brillar a Itàlia el proper objectiu de Mavi Garcia passa per Tòquio. Ella és una de les ciclistes seleccionades per disputar els Jocs Olímpics i l’única de l’estat espanyol que ho farà en doble modalitat: disputarà la contrarellotge i també la prova en ruta, la modalitat on té més opcions de lluitar pel podi, o, com a mínim, pel diploma olímpic.