Lluitar i guanyar, el triomf del ciclisme solidari

1 minut de lectura
Aquest dissabte un grup de ciclistes amateurs va recórrer 254 quilòmetres des d’Enveig (Cerdanya) fins a Vilanova i la Geltrú. Es tracta d’una sortida clàssica del Club Gespeta i Pa de Motllo, creat el 2010 al Garraf, que aquest cop va tenir un objectiu solidari: recaptar fons per ajudar el Bernat, un nen a qui fa tot just un any, el 8 de setembre del 2017, li van diagnosticar leucèmia.

Des de llavors, aquest nen vilanoví ha rebut el suport d’un munt de col·lectius de Vilanova, la seva ciutat natal, des de l’Agrupació de Balls Populars fins a l’Escola Llebetx o la colla castellera dels Bordegassos, passant pel CP Vilanova, on juga com a porter d’hoquei patins. Aquest club s’ha mobilitzat i ha organitzat actes benèfics. També li va dedicar el títol de la Copa de la Reina aconseguit per l’equip sènior femení la temporada passada. A més, ha aconseguit que la selecció catalana i el Palau Blaugrana mostrin el seu suport en la lluita del Bernat.

El Club Gespeta i Pa de Motllo, del qual formen part el pare i un oncle del Bernat, ha decidit commemorar la data de l’aniversari del diagnòstic amb una ruta en què cada quilòmetre disposa d’un padrí solidari que ha fet una aportació econòmica que es destinarà al projecte de construcció del centre oncològic pediàtric més gran d’Europa a Catalunya (el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona).

37419291_2109335929393725_1670615653918179328_n

Abans de començar la ruta l’objectiu ja s’havia assolit: es va cobrir la totalitat del recorregut i s’havia anat més enllà, amb més de 12.500 euros recaptats en una campanya que aquest dilluns ja supera els 16.000 euros de fons i que continua oberta fins aquest dissabte 15 de setembre.

Una ruta amb participació popular

La ruta ciclista, de més de 4.000 metres de desnivell i limitada a un grup de 20 persones per qüestions logístiques, va fer una crida a tothom a recórrer els darrers 10 quilòmetres plegats passant per Cubelles abans d’arribar a la Torre d’Enveja vilanovina, punt final del trajecte.

Lluitar i Guanyar, una ruta per combatre la leucèmia infantil des del ciclisme que ha demostrat ser una iniciativa d’èxit en tots els sentits.