Lleida pedalarà per la memòria de 1937

1 minut de lectura
El 2 de novembre de 1937 Lleida va patir un dels bombardeigs més mortífers de la Guerra Civil.

9 avions italians sota les ordres de l’aviació franquista van llançar bombes a la ciutat, especialment al casc urbà, causant al voltant de 250 morts i 750 ferits. 81 anys després diverses entitats del Segrià s’han coordinat per organitzar diferents actes de memòria i una d’elles serà una pedalada pel front de guerra a càrrec d’El Nervi de la Llibertat.

Aquest col·lectiu de ciclistes també és responsable d’organitzar el Pedal Antifeixista, una ruta que que durant les dues darreres primaveres ha recorregut diferents trams d’una cursa celebrada el 1937 des del Front d’Aragó fins a Barcelona. El 2017 un bon grup de persones van completar la primera etapa entre Peraltilla i Lleida i aquest any van repetir experiència unint Lleida i Tarragona coincidint amb el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre.

Pedal Antifeixista 2018 / Maria Badia

El polvorí republicà, epicentre de la jornada

En aquesta ocasió El Nervi de la Llibertat ha dissenyat una ruta de 25 quilòmetres amb bicicleta de “BTT, ciclocròs, gravel o similar” per visitar el polvorí republicà d’Alfés aquest dissabte al matí amb els Jardins de George Orwell com a punt de partida i amb l’Antic Liceu Escolar com a espai d’arribada.

La ruta comptarà amb diverses explicacions històriques en les diferents localitzacions previstes en el trajecte i compta amb el suport del CDR Noguerola i de l’Ateneu Cooperatiu de Lleida La Baula. Aquesta darrera entitat ha dinamitzat els actes d’homenatge que es duran a terme a la ciutat fins el proper cap de setmana després de presentar una moció a la Paeria que va ser aprovada per unanimitat i que comprometia la ciutat a homenatjar anualment les víctimes del bombardeig de 1937.

Les inscripcions a l’activitat es poden fer a través del formulari que enllacem a continuació