L’espectacle ja és aquí: el ciclocròs estrena temporada

1 minut de lectura

El ciclisme del fang, dels obstacles i de la bicicleta als braços ha estrenat curs aquesta passada matinada. Ha començat la copa del món de ciclocròs, que agafarà volada en els mesos de tardor i farà la seva traca final els darrers dies de gener amb els esperats mundials de Luxemburg. El ciclocròs viu quan el ciclisme de carretera descansa. Esclata quan tot just queda Il Lombardia i el Mundial per disputar-se i s’apaga quan l’Argentina, Austràlia, Oman i companyia programen les primeres curses de segona fila de l’any. Quatre mesos viscuts amb una intensitat tremenda a Bèlgica, Holanda i els països de l’Europa central.

cs8ggnsweaawix8

Las Vegas ha acollit per segon any consecutiu l’inici de competició que ja no compta amb el llegendari Sven Nys. L’UCI està obsessionada amb la globalització del ciclisme. L’aposta nord-americana nocturna, sense ser una cursa especialment tècnica, funciona. El públic respon i aquest any s’ha programa una cita doble amb una nova cursa a Iowa. Les 9 curses previstes a la copa del món són un rècord absolut (fa un parell d’anys, n’eren tot just 6) i dimensionen el creixement del ciclocròs.

Van Aert vs Van der Poel

Per a aquest 2016-2017 els aficionats esperen un nou duel entre Wout van Aert i Mathieu van der Poel. Bèlgica contra Holanda. El mateix enfrontament que es vivia fa dues temporades a la categoria sub 23 i que l’any passat ja va ser protagonista en totes les grans competicions. De moment Van Aert ha pres avantatge: victòria en solitari a la primera cursa de la temporada. Com Sagan, ell també llueix el mallot de campió del món amb elegància. Van der Poel arrossega problemes físics que li han impedit fer la ruta als EUA. Ho pot pagar car. Per cert: els 7 primers classificats a Las Vegas han estat corredors belgues. Increïble.

cs8nsutweaadvsp

Al circuit femení la temporada ha començat amb sorpresa, amb un triomf inesperat de Sophie de Boer per davant de la txeca Katerina Nash i la favorita del públic, Katie Compton. La gran favorita, la belga Sanne Cant, no ha tingut el dia i ha entrat en novena posició, lluny de les millors. Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot i Thalita de Jong són les darreres guanyadores del campionat del món de ciclocròs. Amants de les curses del fang i enormes corredores a la carretera. Una transició habitual per a les dones que en categoria masculina ha fet recentment, per exemple, Zdenek Stybar.

Ha començat la temporada, ha començat l’espectacle. No us perdeu la primera cursa de la temporada: