La Vuelta a Espanya 2019 s’enfilarà a Montserrat

2 minuts de lectura
Aquest dimecres la Vuelta a Espanya ha fet la presentació oficial del recorregut de l’any vinent.

La ronda espanyola manté els elements característics dels darrers anys, que es podrien resumir en: distàncies curtes (cap etapa superarà els 200 quilòmetres!), moltes etapes de mitja muntanya i de ports curts amb rampes dures, preferència pels finals en alt (n’hi haurà 8) i un disseny pensat per configurar una general no es resolgui fins el penúltim dia. El 2019, a priori, podria haver-hi més oportunitats per als velocistes i la disciplina contrarellotge podria marcar diferències abans de les grans etapes de muntanya amb una contrarellotge inicial de 18 km per equips i una d’individual que superarà els 36 quilòmetres fora de l’estat espanyol.

La Vuelta 2019 disputarà una sola etapa a Catalunya en una jornada de transició abans de la ja clàssica etapa curta d’Andorra que repeteix el patró dels darrers anys amb la novetat d’un tram no asfaltat de quatre quilòmetres abans d’afrontar la darrera ascensió. El dia abans, de Valls a Igualada, els ciclistes només hauran d’afrontar una cota puntuable que llueix tot i ser només un port de 2a categoria. L’Alt de Montserrat sempre és especial per al ciclisme català i torna a ser protagonista a la Vuelta després de ser un port de pas el 2018 camí de Manresa.

La sortida de Valls servirà per retre homenatge un cop més al desaparegut Xavi Tondo i el final a Igualada es viurà per segona vegada a la història. Altres localitats de pas de l’etapa seran El Pla de Santa Maria, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Bellmunt, Sant Pere Sallavinera, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Montserrat o Castellolí.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, amb Alejandro Valverde / Ajuntament d’Igualada

País Valencià, territori Vuelta

L’any vinent el País Valencià acollirà la primera setmana de la competició pràcticament de forma íntegra. Les set primeres etapes recorreran el país de sud a nord amb una breu entrada a Aragó amb un dels finals inèdits que tant agraden als organitzadors. Més enllà de la primera contrarellotge plana a Torrevella marcada per les salines, la majoria d’etapes estaran marcades pels ports de muntanya. El segon dia el pilot ascendirà a l’Alt de Puig Llorença (“Cumbre del Sol”) a 20 quilòmetres del final pla a Calp, evitant un esprint massiu. El tercer i el quart dia, malgrat els ports de 3a categoria, tot apunta a una arribada per als velocistes. El sisè dia el final serà a Ares del Maestrat, amb una ascensió còmode però molt bonica, i la traca final arribarà en la setena etapa, amb l’ascensió final de rampes impossibles a Mas de la Costa, que sí que podria remoure la general.

La 15a i 16a etapa, que es disputaran principalment a Astúries, i la 18a, a la comunitat de Madrid, prometen ser decisives amb diversos ports de 1a categoria i categoria especial. 3 etapes de muntanya ben trenada que són benvingudes entre els aficionats. La Vuelta a Espanya ha comptat en la seva presentació amb ciclistes que probablement tornaran a ser-ne protagonistes el 2019. Entre ells, Simon Yates, Enric Mas o Alejandro Valverde.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!