Katrine Aalerud guanya la segona edició de la reVolta

2 minuts de lectura
La segona edició de la reVolta ha tornat a mostrar el potencial d’organitzar una cursa de ciclisme femení d’elit a Catalunya.

Sant Cugat del Vallès ha viscut aquest diumenge la sortida i l’arribada de la reVolta. La cursa per a dones de la Volta Ciclista a Catalunya ha viscut el que tot just és la seva segona edició tres anys després del debut a Montjuïc amb victòria per a Lauren Stephens. Després d’un canvi d’escenari i de calendari, aquesta prova en forma de clàssica d’un sol dia ha tornat a comptar amb la presència d’un equip de nivell World Tour que finalment s’ha endut la victòria. Katrine Aalerud s’ha imposat a l’esprint després d’una prova emocionant amb quatre candidates al triomf.

La noruega del Movistar ha sigut la més ràpida a l’arribada de Sant Cugat del Vallès i ha demostrat una millor punta de velocitat que les seves rivals Vita Heine i Mireia Benito (Massi-Tactic) i Ana Baidak (Eneicat), amb qui ha compartit el grup capdavanter en els darrers 30 quilòmetres de cursa. Totes quatre han sigut les més fortes a la pujada a l’Alt de la Creu de l’Aregall de primera categoria (5,6 quilòmetres al 6,5%) i han deixat enrere la resta de ciclistes que conformaven el grup capdavanter. A partir d’aquell moment Baidak, Benito, Heine i Aalerud han rodat molt ràpides per terreny favorable fins l’arribada a Sant Cugat, on s’ha imposat la que partia com a favorita abans de començar la cursa.

Un dels grups perseguidors, al seu pas per Molins de Rei / Fosbury

Katrine Aalerud arribava a la reVolta després de brillar a la Vuelta a Burgos, la primera cursa World Tour per etapes de la temporada. Allà, entre Van Vleuten, Van der Breggen i companyia va completar una gran cursa fins al punt de ser cinquena a la general malgrat no ser la líder del seu equip. També aquest mes de maig va pujar al podi de la Setmana Ciclista Valenciana i avui a les carreteres catalanes ha confirmat el seu magnífic moment de forma en una cursa en què el Massi-Tactic ha brillat col·locant dues corredores al grup guanyador però no ha pogut resoldre la cursa al seu favor.

Mireia Benito, al davant

Menció especial per a Mireia Benito, que ha lluït el mallot de campiona de Catalunya al capdavant de la cursa i s’ha imposat a l’esprint intermedi de Corbera de Llobregat. Malauradament, però, la corredora del Penedès no ha pogut pujar al podi final i ha entrat finalment en quarta posició a la localitat vallesana. És una mostra més del talent de la corredora del Massi-Tactic, que fa uns dies també va rebre el premi a la ciclista més combativa en una etapa de la Vuelta a Burgos. Benito, això sí, referma el seu liderat a la copa catalana amb la quarta posició d’avui.

La reVolta ha aplegat un bon grapat de gent a Sant Cugat del Vallès i també en diversos punts del recorregut, demostrant que és una cursa amb molt terreny per créixer i que necessita fer passos endavant per deixar de ser una referència amateur i convertir-se en un al·licient de primer ordre al calendari internacional.

La fotografia de portada és de Josep Lago / Photo Gómez Sport