El Giro d’Itàlia del Centenari sortirà des de l’Alguer

1 minut de lectura

El Giro d’Itàlia celebrarà el maig del 2017 la seva edició del Centenari. Si cada any, per aquestes dates, la potent maquinària de l’organització aprofita que la temporada ciclista és a les acaballes –pendent de Il Lombardia, el Mundial i poc més– per començar a escalfar l’ambient de la gran prova italiana, avui s’ha aprofitat per presentar les tres primeres etapes amb un inesperat regal pels aficionats al ciclisme dels Països Catalans ja que el Giro arrancarà des de l’Alguer.

La primera etapa del Giro, que se n’anirà fins més enllà dels 200 quilòmetres –declaració d’intencions de la més dura de les tres grans, altra vegada– sortirà de la ciutat catalana de l’Illa de Sardenya, on la prova disputarà també els recorreguts del segon i el tercer dia. Després d’anys buscant un punt exòtic com Holanda pels primers dies, el Giro deixa per més endavant l’esbossada i per molts temuda possible aventura asiàtica de la carrera i confia en l’illa mediterrània l’inici d’una edició que es disputarà del 5 al 28 de maig.

Es dóna la circumstància que el Tour de França va escollir la veïna Còrsega com a punt de partida de la seva edició número 100 pel que les dues illes germanes repetiran destí en l’edició del Centenari de la prova de referència dels seus estats.

cstl9rmwyaeojea-jpg_largePicant l’ullet a Fabio Aru?

Fins el 25 d’octubre no es desvelarà la resta de recorregut del Giro i la majoria de primeres espases del pilot internacional esperaran a veure les intencions de les diferents grans per definir calendari. Tot i això, la designació de l’Illa de Sardenya com a punt de partida del Giro pica l’ullet a Fabio Aru, que va quedar en segona posició el 2015 –any en què va guanyar la Vuelta a Espanya– i que el darrer any no va competir-hi, reservant-se pel Tour. Aru és sard, de San Gavino Monreale i ha estat present en l’acte de presentació de les tres primeres etapes. Aru, l’any que ve, hauria de ser el gran referent de l’Astana.

L’altre gran campió italià, Vincenzo Nibali, estrenarà equip i es desconeix si farà Giro per defensar el primer lloc d’aquest any. Si Aru i Nibali es decideixen a competir per la maglia rosa del Centenari ens trobarem davant un derbi mediterrani entre illes italianes, Sardenya contra Sicília. Al Giro sempre li sobra literatura.

aru-nibali