Esportistes de primera fila canvien el motor per la BTT a Eivissa

Des de divendres i fins diumenge Eivissa serà l’escenari d’una prova internacional de BTT que compta amb 1.000 participants. Alguns d’ells, són autèntics referents del món del motor.

Marc Coma BTT Eivissa

No us heu equivocat, no. El que apareix a la foto és el director del Ral·li Dakar en l’edició de l’any passat. Marc Coma participarà per tercera vegada en una cita que ha fet forat a l’agenda de la BTT internacional i que s’ha erigit en un punt de trobada per a motoristes d’elit que volen reforçar cames sobre la bicicleta de muntanya mentre gaudeixen dels paratges d’interior d’Eivissa, més enllà de la seva coneguda façana marítima. El d’Avià, que fa pocs dies ha presentat el recorregut de l’edició de 2018, estarà acompanyat per a altres noms il·lustres del motor.

Entre ells hi seran Gerard Farrés, que va aconseguir pujar al podi per primera vegada en la seva 10a participació a la cita sud-americana; Xavi Forés, pilot de superbikes que fa pocs dies va patir de valent en veure com la seva moto s’incendiava a Aragó; Albert Cabestany, un dels grans noms del trial que continua sotmès a la tirania de Toni Bou; o bé Jaume Alguersuari, l’ex pilot de Fórmula 1 que disputarà la seva segona Volta a Eivissa després de debutar l’any 2012.

200 quilòmetres en tres etapes

El miler de ciclistes que estan inscrits en aquesta nova edició de la Volta a Eivissa hauran de completar 194,6 quilòmetres en tres jornades. La primera, amb la tradicional sotida des de La Vila d’Eivissa fins a Sant Antoni de Portmany. La segona, la més dura (per distància i desnivell), de Sant Antoni fins a Santa Eulària. I la tercera, un recorregut més curt circular amb inici i sortida a Sant Antoni. Amb una modalitat de distància curta per a aquells que no s’atreveixin amb la versió més dura del recorregut, l’organització també posa punts d’atenció mèdica i mecànica i avituallaments per a garantir les millors condicions davant d’aquesta autèntica marató de BTT. No cal dir que la major part del recorregut passa per camins de terra i per senders, i que en alguns casos els participants han de posar el peu a terra.

Convertida en una cita clàssica de l’esport de Setmana Santa de casa nostra, la prova eivissenca ofereix imatges espectaculars. Ho podeu comprovar en aquest resum de l’edició disputada el 2016.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!