Dues catalanes uneixen Girona i el Cap Nord en bicicleta Nora Marcilla i Montse Ribas completen un gran repte després de 122 dies

Aquest dimecres 15 d’agost dues aventureres catalanes han completat un repte immens: arribar fins el punt més septentrional d’Europa des de Catalunya en bicicleta.

El passat 1 d’abril Nora Marcilla i Montse Ribas van sortir des de Girona amb ganes de viure una experiència vital única des de l’esport. Totes dues equipades amb una bicicleta i el seu corresponent equipatge i un llarg camí per recórrer per endavant. Sense presses, amb un rumb prefixat obert als canvis que sorgissin durant el recorregut i amb ganes de posar fre al ritme frenètic habitual i compartir vivències amb gent de tota mena que les ha anat acollint durant el camí.

Voleu saber com afrontaven el viatge abans de la partida? A la Fosbury vam parlar amb elles i ens vam fer ressò del seu projecte!

31773170_233519000717393_953935618243559424_n

Amb algunes actualitzacions durant el trajecte, finalment aquest dimecres feien saber a família, amics i seguidors diversos que havien arribat al Cap Nord després d’un munt de peripècies. El viatge que ens explicaven al mes de març ha mutat en alguns moments pel temps o per la salut, però malgrat els entrebancs les dues protagonistes del repte Northcat han optat per tirar endavant i seguir avançant fins al punt més proper al Pol Nord des del continent europeu. Experiències de tota mena, amb companys de viatge imprevistos en algun moment del recorregut i amb coincidències tan curioses com la trobada amb Kilian Jornet a Tromso coincidint amb la celebració d’una de les curses de muntanya més reconegudes d’Europa.

El projecte s'ha pogut seguir per instagram a https://www.instagram.com/_northcat_/

El projecte s’ha pogut seguir per instagram a www.instagram.com/_northcat_

El camí les ha conduït per les carreteres i camins de Catalunya, França, Suïssa, Àustria, Alemanya, Dinamarca o Noruega, enllaçant dies de bon temps amb jornades més dures i algun sotrac imprevist com una aturada obligada de dues setmanes a Alemanya per un problema de salut o la renúncia a fer un tomb per les Dolomites italianes per la previsió de mal temps. El repte no exigia pressa, però sí que les emplaçava a no allargar-se més del previst per no topar-se amb l’arribada del fred en terres nòrdiques. De fet, s’havien marcat l’objectiu d’arribar al Cap Nord no més enllà de la meitat d’agost per no haver de lluitar, també, contra un fred cada cop més intens i la pèrdua accelerada d’hores de sol.

32819549_239091270160166_316382490912620544_n

En el seu darrer missatge les dues protagonistes del viatge han explicat les sensacions després de complir el repte iniciat fa quatre mesos i mig:

“Estem molt emocionades, ens hem deixat la suor i molta força de cames pel camí per arribar fins aquí. Ara la sensació és de buidor, ja que demà ens despertarem sense pensar en quants quilòmetres ens queden o on hem de dormir ni mirarem el GPS per veure quin desnivell ens tocarà fer. Ens sentim orgulloses d’haver tingut la força i la valentia de fer-ho i ens sentim extremadament agraïdes per tot l’escalf, el suport incondicional, les ajudes econòmiques que hem tingut i els ànims pràcticament diaris quan la ment decau i les cames no tiren. Ens sentim invencibles perquè juntes ho hem fet i sentim que ho podem fer tot si estem una al costat de l’altra”

38902168_305359696866656_4495289943689527296_n

Les dades del viatge fins al Cap Nord
A grans trets, i pendents de la valoració més reposada que puguin fer de l’aventura, les xifres impressionen: aproximadament 5.500 quilòmetres recorreguts en 122 dies i 2.928 hores per unir Girona i el Cap Nord. Com elles mateixes diuen: “Un somni fet realitat!“.

northcat2