Clara Koppenburg s’imposa en la 3a edició de la reVolta

1 minut de lectura
La ciclista alemanya de l’equip Cofidis Clara Koppenburg va guanyar la 3a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, en què van prendre part una vuitantena de ciclistes. Els 97 quilòmetres han seleccionat la cursa, en què la catalana Mireia Benito (MassiTactic) i la polonesa Aurela Nerlo (MassiTactic) han acompanyat el podi a Koppenburg, que ha arribat en solitari a la línia de meta de Sant Cugat del Vallès.

Sant Cugat del Vallès va tornar a acollir per segon any consecutiu la prova femenina de la Volta a Catalunya que enguany comptava amb un pilot internacional d’una vuitantena d’inscrites que tenia per davant un recorregut de 97 quilòmetres per les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès. En els primers compassos de la cursa, la mexicana Andrea Ramírez (Massi-Tactic) ha estat la protagonista de la primera escapada del dia, aconseguint una diferència propera al minut fins que un grup amb les ciclistes més en forma de la jornada, amb una trentena de corredores, s’ha anat apropant a mesura que s’arribava al primer port del dia, l’Alt de Capçuda, de 3a categoria, al quilòmetre 52 de la cursa. Ramírez ha estat neutralitzada a les rampes del port i s’ha format un grup amb les ciclistes que semblava que es jugarien el triomf, amb majoria dels equips Cofidis i Massi-Tactic.

El recorregut de 97 quilòmetres passava per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès / Volta Ciclista a Catalunya

Tot s’ha decidit en l’ascensió final a l’Alt de la Creu d’Aragall, on l’alemanya Clara Koppenburg ha pogut escapar-se en solitari. En la seva persecució rodava la catalana Mireia Benito (Massi-Tactic), però el marge era prou gran perquè la del Cofidis arribés primera a l’Avinguda Pla del Vinyet de Sant Cugat. El podi el va completar la polonesa Aurela Nerlo (Massi-Tactic), seguida d’Ariadna Gutiérrez (Team Farto-BTC) i Olivia Onesti (Cofidis), vencedora en categoria sots 23.