Ciclisme i solidaritat, units a Molins de Rei

2 minuts de lectura

Aquest dissabte 12 d’octubre el programa de ràdio L’Etapa Reina s’acomiada amb un homenatge a un dels seus impulsors, en Miquel Tort, que va morir a la primavera poques setmanes després de ser diagnosticat amb càncer. Els organitzadors volen dur a terme una jornada que uneixi esport i solidaritat amb una àmplia proposta d’actes que inclou una xerrada sobre el centenari de la Volta Ciclista a Catalunya i una subhasta de mallots ciclistes d’estrelles d’aquest esport.

Després de programar activitats infantils, esportives i culturals a partir de dos quarts de cinc de la tarda a la Plaça del Palau d’aquesta localitat del Baix Llobregat, a les set del vespre la Sala Gòtica acollirà un col·loqui sobre el centenari de la Volta a Catalunya moderat pel periodista de La Fosbury Roger Castillo i que comptarà amb les intervencions de Victor Mur, Secretari General de la Volta a Catalunya així com de Javier Gilabert i Albert Rabadan, col·laboradors de la revista Volata. Entre tots els assistents a la xerrada se sortejarà un mallot del català Marc Soler cedit especialment per a l’ocasió.

Més tard començarà el sopar (inscripcions a radio@etapareina.cat) que tindrà continuïtat amb una subhasta de mallots ciclistes on els assistents podran adquirir, entre altres, el mallot de campió del món signat per Alejandro Valverde, el de la Vuelta a Espanya signat per Primoz Roglic o el de la Volta a Catalunya signat per Thomas de Gendt.

Tots els diners recaptats durant la subhasta, el sopar i un sorteig de productes que es farà al vespre aniran destinats al Pediatric Càncer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu. També es pot col·laborar amb la iniciativa fent una aportació directe en el següent enllaç.

L’Etapa Reina: un programa de passió ciclista

Després de cinc anys en antena a Ràdio Molins de Rei el programa L’Etapa Reina s’havia convertit en una de les referències mediàtiques per als aficionats al ciclisme del nostre país, amb una hora d’emissió setmanal dedicada exclusivament a aquest esport i amb una pàgina web i unes xarxes socials molt actives per seguir al detall l’actualitat ciclista.

El programa comptava amb un ampli seguiment del ciclisme de carretera, ciclocròs o ciclisme en pista tant en categoria femenina com masculina i donava veu als protagonistes d’aquest esport (Marc Soler, Lorena Llamas, Felipe Orts, Joan Font i Ignasi Ávila, Ceylin del Carmen Alvarado, Rubèn Peris, Rosella Ratto…).

La Fosbury i L’Etapa Reina han col·laborat en l’organització de les trobades per seguir la París-Roubaix en comunitat els darrers anys. Fa uns mesos el programa va ser guardonat amb el Premi Ràdio per part de l’emissora local i aquesta temporada ha dit adéu a la graella després que els seus impulsors decidissin tancar el projecte després de la mort d’en Miquel Tort, la “bicipèdia”, un gran aficionat al ciclisme que tindrà un merescut homenatge aquest dissabte a la seva vila natal.

Miquel Tort, al centre, un dels impulsors de L’Etapa Reina / Dan Costa