Bradley Wiggins imita la cursa de Chris Froome al Ventoux

1 minut de lectura

Tothom recorda una de les imatges esportives d’aquest 2016: Chris Froome, amb el mallot groc que l’acreditava com a líder del Tour de França, corrent amunt al Mont Ventoux sense bicicleta després de patir una caiguda acompanyat de Richie Porte i Bauke Mollema contra una moto de l’organització. La cursa de Froome, que no va tenir conseqüències reglamentàries i que va generar debats encesos a les xarxes socials en un Tour mancat d’al·licients esportius de primer ordre, va transcendir el Ventoux. De fet, la imatge l’acompanyarà quan es retiri, guanyi el que guanyi, passi el que passi.

froome

Aquests darrers dies la Cursa dels Nassos de Barcelona ha aprofitat l’avinentesa per convidar-lo a participar a la prova, en una excel·lent iniciativa publicitària que ha generat unes quantes riallades a la Gran Bretanya. El que s’ha sumat a la festa, amb polèmica, ha estat Bradley Wiggins, que després d’haver guanyat el Tour de 2012 amb Froome com a gregari manté una complicada relació amb l’actual líder de l’Sky.

Les imatges són concloents:

Wiggins ha posat el peu a terra durant una de les etapes del Tour of Britain que s’està disputant actualment, en una ascensió plena d’aficionats que el van animar vivament durant els escassos metres que va necessitar per generar una imatge de riota innecessària, és clar, però digna del mateix Wiggins que va treure la llengua mentre sonava l’himne de la Gran Bretanya durant l’entrega de la seva 8a medalla olímpica. Geni i figura.