Catalunya vol lluitar per les medalles al mundial de tamborí

2 minuts de lectura
El tamborí és un esport espectacular. Amb una llarga història al darrere (els primers escrits es remunten al segle X), aquest cap de setmana els millors jugadors del món es desplacen a Catalunya per participar al campionat del món de pista coberta, que tot just celebra la seva segona edició.

Forjat al nord d’Itàlia i al sud-est francès, el tamborí va estar a punt de convertir-se en una modalitat olímpica durant els primers anys del segle XX. En les darreres dècades l’esport ha anat creixent de mica en mica més enllà dels seus territoris d’origen i Catalunya és un dels països que ha forjat un planter de tamborí. Una desena de clubs en promouen la seva pràctica (Des de l’INEF fins al Maresme, amb entitats també al Garraf o al Penedès) i ja fa anys que la selecció va obtenir reconeixement internacional per participar amb plena normalitat a les competicions oficials d’arreu del món.

Y94A5586

El tamborí és un esport que s’assimila (se’n considera precursor) al tennis. Té moltes característiques compartides i un element central diferent: el tamborí, l’element central del joc, l’eina per fer anar la pilota d’una banda a l’altra. En la modalitat indoor, cada equip compta amb tres jugadors de camp (1 central i 2 ales) i el terreny de joc fa 34 metres de llargada per 16 d’amplada. En tamborí hi ha altres modalitats com el Tambeach, el Tambourelli o la versió clàssica, que és la més nombrosa amb 5 jugadors per banda.

Fa quatre anys va ser la localitat italiana de Mantova l’encarregada d’organitzar el primer mundial en pista coberta de la història, que ja va oferir una bona actuació dels esportistes catalans. L’equip masculí va ser cinquè i el femení va aconseguir pujar al podi després de guanyar el duel per la medalla de bronze davant Hongria. La dinàmica d’aquest esport l’entendreu ràpidament veient el vídeo del partit:

Un esport, sens dubte, intens i espectacular i en què França i Itàlia, les seleccions històriques d’aquest esport, continuen partint com a màximes favorites al títol que es disputarà a les finals d’aquest diumenge. Catalunya aspira a pujar al podi per partida doble, amb dos equips entre els candidats a medalla tant en categoria femenina com masculina.

El duel entre Catalunya i la selecció espanyola està garantit al quadre femení, en què els dos equips coincideixen a la fase de grups. El seleccionador Marc Juàrez ha explicat a la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes quin és l’objectiu de l’equip a Vilanova:

Més enllà del morbo del partit contra Espanya, i prenent com a referència l’última Copa d’Europa de clubs, la realitat esportiva que hauria de ser un partit assequible i sense tensió. Com que la cosa estarà molt igualada, amb un puntet de sort, si guanyem França, podem ser primeres de grup i evitar als enquadraments Itàlia, que és la gran favorita”

e9e897649b8945e5b66f572a62765473_XL

Un equip que transmet il·lusió

Sempre celebrem que l’esport obri les portes al bon humor i a l’alegria. I d’això, els membres de la selecció catalana que participaran aquests dies al mundial, en van sobrats. Us deixem amb el seu vídeo promocional. Que no els aturi ningú!

Fotografies: Federació Catalana de Tamborí + Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes