Catalina Corró, Premi Fosbury 2020 a l’actuació esportiva més destacada de l’any

2 minuts de lectura
El Premi Fosbury 2020 decidit per la redacció de la Fosbury és per a la nedadora del CN Sabadell.

El 2020 ha sigut un any marcat per la pandèmia i per les cancel·lacions i canvis de calendari en les competicions esportives. Hi ha hagut esports que s’han quedat en blanc, d’altres que han pogut disputar alguna competició i alguns, pocs, que pràcticament han complert el calendari previst encara que ho hagin fet en dates capgirades. Assumint la impossibilitat de fer un balanç just de l’any, la redacció de la Fosbury hem optat aquest cop per no fer públic ni un Top 50 ni un Top 100 de l’any i centrar-nos únicament en escollir l’actuació esportiva més destacada de l’any. Sota aquest títol valorem tant l’èxit esportiu assolit com el camí dut a terme per aconseguir-lo i la rellevància social del mateix. D’actuacions esportives brillants n’hi ha moltes. Transcendir més enllà de l’esport, però, és molt més complicat. Això és exactament el que considerem que ha aconseguit la nedadora Catalina Corró el 2020.

L’esportista del Club Natació Sabadell ha sigut una de les grans protagonistes de l’any en natació. Amb un calendari escapçat i sense grans competicions internacionals, la mallorquina ha assolit uns resultats magnífics al campionat d’Espanya de piscina curta disputat el mes de novembre. Corró s’ha endut la medalla d’or als 200 papallona i als 400 estils, i ha acompanyat aquests èxits amb dos bronzes més en categoria individual als 800 lliures i als 200 estils. Per equips, ha sigut una peça clau de les cinc medalles de plata del CN Sabadell als relleus en estil lliure (4×50, 4×100 i 4×200) i per estils (4×50 i 4×100). Al cap de pocs dies Corró també es va imposar als 200 estils al Trofeu Internacional Castalia de Castelló i a la Copa d’Espanya va contribuir al rècord d’Espanya de clubs per part del CN Sabadell als relleus 4×200 lliures més enllà d’endur-se l’or als estils o als 200 papallona.

Catalina Corró, Premi Fosbury 2020 a l'actuació esportiva més destacada de l'any / CN Sabadell
Catalina Corró, Premi Fosbury 2020 a l’actuació esportiva més destacada de l’any / CN Sabadell
Els Premis Fosbury 2020 per votació popular ja són públics després de rebre 60.000 vots entre el 22 de desembre i el 10 de gener. Podeu consultar-los aquí.

Més enllà dels excel·lents resultats assolits al campionat d’Espanya en piscina curta, Cata Corró va protagonitzar un gran retorn a les competicions internacionals el mes d’agost a Loulé, a Portugal, amb una medalla de plata als 200 metres papallona. Tot plegat després de ser operada a principis d’any d’un tumor cerebral. Mentre el país intentava aprendre a conviure amb la pandèmia, la inquera era intervinguda amb èxit en la tercera operació d’aquestes característiques que la nedadora ha hagut de passar en molt poc temps (2017, 2019 i 2020). Sens dubte, el seu és un exemple de persistència encomiable en mantenir viva la passió esportiva per mirar cap endavant. La tenacitat per continuar nedant i fer-ho a un altíssim nivell esportiu és una inspiració per a qualsevol de nosaltres.

Per tot plegat, la redacció de la Fosbury considera que Catalina Corró ha protagonitzat l’actuació esportiva més destacada de 2020 i la fa mereixedora del Premi Fosbury 2020.

En els darrers anys el premi se l’ha endut l’exhibició de Pau Capell a l’Ultra Trail del Mont Blanc (2019) i la travessia històrica sense neoprè de Tita Llorens per unir nedant la Península Ibèrica i Eivissa (2018).