Corró i Mola, premis Ramon Llull 2020

Catalina Corró i Mario Mola, guardonats amb el Ramon Llull

1 minut de lectura
Els Premis Ramon Llull els atorga cada any el Govern de les Illes Balears.

Aquesta setmana el govern balear ha anunciat les persones i entitats premiades amb els guardons que pretenen reconèixer la tasca d’aquells col·lectius i individus que han destacat a les Illes Balears en àmbits diversos com el cultural, el cívic, l’humanitari, la investigació, l’educatiu, el lingüístic o l’empresarial. Una de les potes del projecte també passa pel reconeixement esportiu i enguany han sigut dos noms els que han estat anunciats com a guardonats per aquest motiu. Catalina Corró i Mario Mola tindran des d’aquest 2020 un nou premi de prestigi al seu palmarès.

Catalina Corró és una de les millors nedadores mallorquines de les darreres dècades. L’esportista del CN Sabadell va arribar a proclamar-se campiona dels Jocs Mediterranis als 400 estils fa dos anys i també ha brillat en campionats estatals, però no ha pogut anar més enllà perquè la seva salut no ho ha permès. Diagnosticada amb un tumor cerebral, ha passat per dues operacions importants abans de tornar-se a llançar a l’aigua recentment i seguir competint a l’elit. El premi reconeix la trajectòria esportiva de Corró però també pel seu “esforç i superació en els moments més difícils“. El Govern també la considera “un exemple a seguir per als esportistes de les Illes Balears pel seu afany de superació, valor i constància per continuar endavant en els moments més difícils“.

El triatleta Mario Mola també s’endú el guardó just l’any després de deixar escapar el títol de campió del món de triatló després de tres èxits consecutius entre 2016 i 2018 que l’han convertit en un dels grans dominadors mundials de la distància olímpica d’aquest esport. Pocs mesos abans d’intentar l’assalt al podi del Tòquio 2020 Mario Mola rep el Ramon Llull en reconeixement a “la seva reeixida trajectòria esportiva en tots els nivells, per ser un exemple a seguir per a molts joves de les Illes Balears i transmetre valors de superació, esportivitat i constància“. Ja fa més d’una dècada que Mola va despuntar de forma extraordinària en categoria júnior amb un triple podi en competicions internacionals en modalitats com el duatló i el triatló.

Una llista històrica plena de noms il·lustres

Els Premis Ramon Llull han premiat a múltiples esportistes i clubs des de la seva primera edició l’any 1997. En els darrers anys els premiats esportius han estat l’Handbol Club Puig d’en Valls, Alba Torrens, Marcus Cooper Walz, el Reial Club Esportiu Mallorca o Sergi Llull. Marga Fullana, Joan Llaneras o Guillem Timoner, el primer en rebre’l el 1998, també figuren entre els històrics que el van rebre en les primeres edicions.