La Copa del Món de Canoe Slalom torna a la Seu d’Urgell

1 minut de lectura

Un any més, la Seu d’Urgell es vesteix de gala per acollir una prova de la Copa del Món de Canoe Slalom. El Parc Olímpic del Segre torna a acollir una cita mundialística que aquest any comptarà amb la presència de 340 palistes de 47 països d’arreu del món. En un ambient preolímpic la cita servirà sens dubte per medir el nivell dels atletes de cara a la cita de Rio.

Entre els participants, els urgellencs animaran de ben segur a les dues palistes locals, Marta Martínez, que va ser bronze a la Seu l’any 2015 en categoria K1 i Núria Vilarrubla, actual Campiona d’Europa en categoria C1. A més d’elles dues, hi haurà fins a 14 palistes espanyols, molts d’ells residents a la Seu i coneixedors del canal. Entre ells Maialen Chourraut (K1D) i Ander Elosegi (C1H), que seran els representants d’Espanya als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

160608-palistas-rfep

El canal del Parc del Segre acull per quinzena vegada una prova de la Copa del Món. La competició, una sèrie de cinc proves arreu del món premiarà al palista més regular en dos modalitats: kayak i canoa. El kayak és sempre individual i s’abrevia K1 mentre que la canoa es pot diferenciar entre C1 (individual) i C2 (en parelles). La diferència principal, però, és que el kayak és una embarcació on l’atleta va assentat i utilitza una pala de dues fulles mentre que amb caiac es va de genolls amb una pala d’una fulla.

Tant en kayak com en canoa la competició que es viurà a la Seu d’Urgell és similar; cal superar un circuit d’aigües braves amb el mínim temps possible. Entremig, hi ha uns obstacles (portes) que els palistes han d’atravessar o envoltar, segons el color. Així, malgrat que els canals sempre són iguals la posició de les portes canvia cada vegada. Es tracta, en definitiva, d’un esport molt tècnic i precís on les victòries es poden jugar per mil·lèsimes de segon.

A la Seu es podrà gaudir de la competició en K1 i C1 en modalitat masculina i femenina i del C2 en modalitat masculina. Divendres es disputaran les primeres mànegues que decidiran els palistes que aniran a la semifinal del dissabte. D’allà, en una fase eliminatòria es decidiran els 10 finalistes que competiran diumenge. Els espectadors gaudiran de l’espectacle en viu que també es podrà seguir per streaming per internet.