Camí a Río: Kosovo, arribar i moldre?

1 minut de lectura

Els Jocs Olímpics de Río 2016 seran absolutament històrics per a la República de Kosovo. I ho seran perquè per primera vegada, aquest petit país dels Balcans podrà competir en una cita olímpica sota els colors de la seva bandera. Serà així després que el passat 2014 Kosovo fos reconegut com a membre del Comitè Olímpic Internacional malgrat la forta oposició de Sèrbia, que formalment encara el considera com una província del seu territori.

1-Kosovo

Lògicament, no serà la primera participació d’esportistes kosovars en uns Jocs Olímpics. Molts ja hi havien competit formant parts dels equips iugoslaus i serbis, alguns d’ells fins i tot aconseguint medalles. Tot i declarar la independència el 2008, Kosovo no va poder participar encara als Jocs de Londres 2012. D’aquesta manera, alguns atletes kosovars d’origen serbi van decidir competir amb l’equip de Sèrbia mentre que altres, com és el cas de la judoka Majlinda Kelmendi, van optar per participar amb l’equip albanès.

Precisament el nom de Majlinda Kelmendi serà la gran carta de presentació per a Kosovo en els seus primers Jocs Olímpics. Ella serà la portadora de la bandera de l’equip olímpic kosovar durant la cerimònia d’inauguració. Però s’espera molt més de Kelmendi, que no anirà a Río a donar la nota simpàtica com a representant d’un nou estat si no que hi anirà a guanyar. Kelmendi, doble campiona del món de la categoria de -52 kg el 2013 i el 2014, serà una de les grans favorites per a les medalles.

Font: www.rilindja.net
Font: www.rilindja.net

Sens dubte seria tota una fita per a Kosovo que un dels seus atletes aconseguís una medalla en la primera participació del país ens uns Jocs Olímpics, sobretot si tenim en compte que desenes de països que fa anys que hi participen, com ara la seva veïna Albània, no han pogut pujar encara a cap podi.

 

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!