El talent indòmit de Matt Jones amb la BTT

1 minut de lectura
La passió pel risc i l’espectacle han revolucionat alguns esports fins a generar el sorgiment de noves disciplines en els darrers anys. Un d’ells és el BTT freestyle, una modalitat increïble.

Ni les curses de muntanya ni el descens oferien als ciclistes més aventurers tota l’adrenalina que cercaven dalt de la BTT. Encara no fa ni una dècada que va néixer el circuit mundial dels més agosarats, aquells que sumen les acrobàcies i els trucs a l’habilitat clàssica sobre les dues rodes. Al llarg d’aquesta dècada hem viscut l’eclosió de molts esportistes (especialment des dels països anglosaxons) que ens han meravellat en competició i en vídeos fora de tota norma.

El BTT freestyle, però, encara té molt camí per recórrer i ho demostra un vídeo penjat aquesta setmana per Matt Jones, un britànic nascut el 1994 que ha guanyat tres cops la prova més prestigiosa de Nova Zelanda i que acumula bons resultats a la copa del món. Fa uns mesos, durant la tardor de 2017, va reservar-se uns quants dies per gravar un vídeo per a Red Bull. El cert és que el resultat, publicat aquest dimarts a la tarda, és increïble.

Un vídeo amb alguns moviments sensacionals

Amb un inici que ens situa a la muntanya i amb accions que són certament espectaculars però que ja hem vist en multitud de vídeos a les xarxes, el vídeo sembla un entre tants. Això canvia a mig recorregut, amb la successió d’alguns moviments impressionants que van in crescendo. Fixeu-vos especialment en la barbaritat que aconsegueix fer Matt Jones dalt d’un tronc atravessat en ple vol.

Al final, un doble salt mortal dalt de la bicicleta ens sembla més humà del que hauríem previst en un bon inici…