Jofre Cullell farà el seu debut olímpic aquest estiu

1 minut de lectura
Aquest dimarts s’ha confirmat la plaça olímpica de Jofre Cullell en bicicleta de muntanya.

El seleccionador espanyol Mikel Zabala ha fet públic avui els ciclistes que competiran aquest estiu als Jocs Olímpics de Tòquio. Dos dels noms estaven confirmats des de feia setmanes però encara faltava saber qui seria el tercer corredor que acompanyaria David Valero i Rocío del Alba García al Japó. Finalment, l’escollit ha sigut el jove talent català Jofre Cullell, que d’aquesta manera pren el relleu de Josep Antoni Hermida com a especialista d’XCO en uns Jocs Olímpics.

El de Santa Coloma de Farners és un ciclista de gran potencial que ha obtingut diversos èxits internacionals en categories inferiors fins al punt de proclamar-se campió d’Europa júnior o de completar la seva darrera temporada en categoria sub-23 amb un meritori tercer lloc a la general de la copa del món. Immers ja plenament en categoria elit, els darrers mesos ha intensificat la seva preparació per tal d’intentar guanyar-se un lloc olímpic en un equip on no partia com a favorit.

L’altre ciclista que aspirava a la plaça, Sergio Mantecón, el supera al rànquing UCI. De fet, Mantecón ha guanyat aquest cap de setmana una prova a Alacant i ha intentat reivindicar les seves opcions a través de les xarxes socials:

Sigui com sigui, Jofre Cullell (PMX Racing Team) ha completat la darrera prova de la copa del món en 29a posició, força per davant de Mantecón, i ha fet valer una bona primavera en què destaca una victòria a Haiming en una prova sub23 davant el campió europeu i el campió alemany. Els seus mèrits són indiscutibles i Zabala ha seguit els criteris “ja plantejats des de l’anterior convocatòria de 2020 i que els esportistes i entrenadors ja coneixien“. D’aquesta manera al Japó podrem gaudir d’un ciclista que fa anys que progressa adequadament i que ha arribat a ser escollit millor ciclista català de l’any. La seva constant evolució tant en BTT com en ciclocròs el porten ara al major esdeveniment esportiu del món.