La del CAR és la única piscina oberta per a entrenar a tot Catalunya. Foto: CAR

Brots verds: reobre el CAR de Sant Cugat

2 minuts de lectura
Una imatge val més que mil paraules, diu el tòpic. Doncs aquest matí de dilluns n’hi ha hagut de diferents que servien per il·luminar una mica el final del túnel de la crisi sanitària del Covid-19, almenys al CAR de Sant Cugat.

Un centenar d’esportistes del més d’alt nivell, el 30 % de l’habitual, podien començar avui els entrenaments al CAR. Finalment, però, aquest matí només una cinquantena s’han acostat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat per iniciar la seva activitat o passar la revisió mèdica. Han estat esportistes del grups de natació (inclosos paralímpics), motor, tennis, waterpolo, atletisme (perxa, velocitat i proves combinades), pentatló modern i tennis. S’espera que al llarg de la setmana es vagin incorporant tots els grups i esportistes previstos.

Abans d’accedir a l’interior del CAR, tots els esportistes han hagut d’aturar-se a l’entrada per ser identificats. Se’ls ha mesurat la temperatura i se’ls ha informat sobre l’hora en què hauran de sotmetre’s a la revisió mèdica.

Amb l’objectiu de reduir al màxim el risc de contagi, s’ha netejat a fons tota la instal·lació i s’han incrementat les mesures higièniques, adquirint gels hidroalcohòlics i proporcionant mascaretes i guants al personal.

Alegria i agraïment

El sentiment generalitzat entre els esportistes que han pogut incorporar-se aquest matí al Centre, ha estat d’alegria i agraïment per poder tornar. Tots han hagut de passar el reconeixement mèdic, i en arribar al Centre se’ls ha pres la temperatura. A més, s’han establert uns torns d’entrenament, i han de seguir les obligatòries mesures higièniques.

Les autoritats no s'ho han volgut perdre. Foto: CAR de Sant Cugat
Les autoritats no s’ho han volgut perdre. Foto: CAR de Sant Cugat

Amb visita oficial i tot

Durant el matí, ha visitat el Centre la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, i del director del CAR, Ramon Terrassa.

Budó ha assegurat que “era molt important que aquestes instal·lacions poguessin reobrir, tot i les limitacions d’aforament del 30%, perquè els nostres atletes poguessin començar a entrenar”.

Des del Govern de la Generalitat es va proposar la setmana passada al govern central que, en l’evolució de la fase 0 a Barcelona ciutat i la zona metropolitana nord i sud, el CAR i els centres de tecnificació de la Generalitat poguessin obrir i “ens ho van autoritzar”.

Tancament inèdit

El CAR comença així a recuperar certa normalitat després de dos mesos de tancament per la crisi de la Covid19. Mai abans el Centre havia tancat les seves portes més d’un parell de dies, en els seus més de trenta anys d’història. De moment, el Centre no obre ni la residència ni el servei de menjador. Aquesta tarda, noves sessions d’entrenament.

Les instal·lacions d'atletisme, obertes. Foto: CAR de Sant Cugat
Les instal·lacions d’atletisme, obertes. Foto: CAR de Sant Cugat