Sandor Martín: “Em deixaré la pell per guanyar el cinturó europeu”

2 minuts de lectura

Una de les notícies més esperades per a la boxa catalana s’ha confirmat aquesta setmana. Després d’acumular un excel·lent balanç de 28 triomfs i una sola derrota en la seva carrera, amb 9 victòries per KO, Sandor Martín aspirarà a guanyar el títol del pes superlleuger europeu per primera vegada en la seva trajectòria. La jove promesa sorgida de Nou Barris ja fa temps que demana a crits aquesta oportunitat, que s’haurà de fer efectiva en els propers 6 mesos.

Fill d’un campió dels anys 80, Sandor ha viscut la boxa a casa des de ben petit i actualment és un dels màxims exponents del potent gimnàs Gallego Prada. A La Fosbury ens hem posat en contacte amb ell per conèixer les seves impressions davant un repte esperadíssim: “És un combat que portem esperant molt de temps, ens fa molta il·lusió lluitar pel títol europeu. Que per un enamorat de la boxa aquesta noticia arribi el dia de Sant Valentí es una meravella. Tenim moltes ganes de guanyar aquest cinturó Europeu i ens deixarem la pell per tal que vingui a casa i tota la afició pugui gaudir-lo al màxim“.

16602688_706435602862700_3127260423822550358_n

Aquest cap de setmana s’ha disputat el combat pel títol europeu entre Anthony Yigit i Lenny Dawes, amb triomf del suec per decisió unànime del jurat. Yigit és el campió a batre i la normativa EBU indica que caldrà que el combat amb l’aspirant oficial (Sandor Martín) es disputi en els propers 6 mesos. Això no vol dir que l’escandinau sigui el rival contra qui competeixi Martín. Si Yigit decideix fer combats per defensar el títol i els perd, tot podria canviar en les properes setmanes.

De tota manera, Martín es mostra plenament convençut de les seves opcions d’èxit: “Encara no és segur que el combat sigui contra Yigit, poden passar moltes coses pel camí. Però ara ell és el campió i si el combat fos contra Yigit, crec que jo hauria de sortir-ne guanyador. Ell és un gran boxejador, però no té el meu nivell, no està preparat per ser campió d’Europa en la mateixa mesura que ho estic jo“.

Superada la lesió, tot és a punt per guanyar el títol

Li preguntem per l’estat físic després d’uns darrers mesos complicats: “Ja estic pràcticament recuperat del tot de la lesió de la mà. Estic treballant al màxim en la rehabilitació per tornar a competir el més aviat possible. Crec que les ganes de lluitar per coses importants està ajudant molt en aquest procés i aviat farem gaudir a tota l’afició“. Aquesta lesió sembla superada si aneu seguint al boxejador català a les xarxes socials. Arriba un enorme repte i en Sandor podria aconseguir un títol de prestigi en els propers mesos per continuar avançant en una trajectòria realment prometedora en la boxa mundial.

Li donem la paraula: “Estic molt agraït per les mostres d’afecte i els ànims que m’ha fet arribar l’afició de tot el país. Em sento molt especial en aquests moments i els tornaré tot l’afecte amb el cinturó de campió“. Convicció absoluta per un títol que té entre cella i cella i que hauria de sorgir en un combat que vol que se celebri a Barcelona, a casa, davant la seva gent.

https://www.youtube.com/watch?v=Ia1fmQEWOyM